Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de de setembre del 2010 | 16:28
Notícia · Història

Sàpiens publica un dossier especial sobre les troballes documentals de Lluís Companys

Barcelona · Res no canvia, de moment, la trista realitat legal del judici de Lluís Companys ni tampoc el dur passat històric que va acompanyar la seva trajectòria vital i política. La nul·litat del judici a Companys continua, encara avui dia, essent un tema pendent en la democràcia espanyola en un ziga-zaga legal que acumula ja tres dècades de silencis, injustícies i demores injustificades.

En el context d'una Llei de la Memòria Històrica aprovada el 2009 i tan ineficient com mediàtica, i amb el recent rebuix de la moció presentada per ERC el passat 17 de setembre al Congrés en favor de la nul·litat del judici de l'expresident de la Generalitat, l'entitat Memòria.cat -portal web de l'Associació Memòria i Història de Manersa- ha publicat la darrera novetat del cas: una troballa de documents inèdits d'un gran valor històric relacionats amb Lluís Companys i la seva segona esposa, Carme Ballester.

Els documents, trobats al fons documental de l'Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (Institut Internacional d'Història Social) d'Amsterdam, inclou una carta de Lluís Companys, una declaració jurada de Carme Ballester en què relata la trajectòria política de Companys, un informe sobre la col·laboració de Carme Ballester amb la resistència francesa, nombrosos documents sobre els tràmits que va fer per aconseguir la indemnització de les autoritats alemanyes, una carta de l'Ambaixada d'Alemanya a Madrid i dos informes elaborats pel consolat alemany a Barcelona. Per la seva trascendència, la revista històrica Sàpiens ha publicat aquesta setmana un dossier especial en el qual s'inclou un perfil detallat de l'expresident de la Generalitat i una descripció detallada de cadascun dels documents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat