Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de desembre del 2011 | 16:58
Notícia · Història

'Catalunya. One nation, Two states': història de l'anorreament de la Catalunya Nord

El llibre de l'antropòleg Alexander Alland i la filòlga i traductora Sonia Alland tracta la història de la Catalunya Nord des d'un punt de vista acadèmic i acurat per descriure l'objectiva pugna eterna d'aquesta societat en contra les agressions que pretenen fer-la desaparèixer.

Barcelona · La filòloga i traductora Sonia Alland i l'antropòleg Alexander Alland han publicat l'estudi Catalunya. One nation, Two states. Un estudi etnogràfic de la resistència no violenta a l'assimilació, un llibre en el qual s'hi recull una recerca etnogràfica feta a la Catalunya Nord, durant 10 anys, sobre la resistència pacífica de la gent fins a l'assimilació cultural, a banda i banda de la frontera.

Per les seves pàgines desfilen centenars de situacions que ens ajuden a comprendre com les persones estipulen la seva identitat, a favor o en contra d'idees, realitats i somnis. En poques paraules, no és fàcil viure en català i sentir-se d'una nació, quan dos Estats més grans treballen per ofegar la realitat cultural i social d'un grapat d'homes i dones. En paral·lel, els autors afegeixen tot un seguit de lúcides reflexions sobre aquest racó de món, i les comparen amb d'altres llocs amb problemàtiques semblants.
La Catalunya Nord vindria a ser el laboratori on comprovar l'anorreament cultural i social de diverses parts del món
Reflexions, en tot cas, que són actuals, però que falquen les seves arrels en un passat complex. La Catalunya Nord vindria a ser el laboratori on comprovar l'anorreament cultural i social que es practica en diverses parts del món. Al llibre trobareu el tractament acurat de la història catalana, la Nova Cançó, la llengua, els costums, la vida quotidiana, la política i l'esport, el batec social, el tremp de l'activisme cultural, els vaivens econòmics, fins i tot l'oblit institucional d'una realitat que pugna per no desaparèixer.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat