Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de novembre del 2013 | 19:21
Notícia · Illes Balears

PSM i Esquerra uneixen forces per a aconseguir un estat per les Illes

Amb l'objectiu fixat en la independència, aquesta setmana els dirigents del PSM i d'Esquerra a les Illes, Biel Barceló i Joan Lledó, han arribat a un acord històric amb el qual es fa la primera passa per a canviar el torn polític de les Illes i redireccionar, així, la política del territori.

M. Folch · L'enrenou social de les Illes Balears en resposta a les agressions del govern a la societat, cultura, ensenyament i llengua propis del territori comença a traduïr-se a nivell polític. Aquesta setmana Biel Barceló, dirigent del PSM, i Joan Lledó, líder d'ERC, han arribat a un acord polític d'unió amb un objectiu clar a llarg termini: la independència per a assolir un estat per les Illes Balears.

Barceló i Lladó han explicat en una roda de premsa que les Illes estan en un moment molt difícil per a la ciutadania i que un dels fruits del treball conjunt d'ambdós partits ha de ser la derrota de Bauzá a les eleccions de 2015. Però "a diferència d'acords anteriors que es plantejaven des d'un punt de vista electoralista, el d'aquest és a llarg termini" ha explicat Barceló.

L'acord de col·laboració política entre el PSM i Esquerra també inclou la creació d'un òrgan de coordinació format per sis persones del PSM i tres d'Esquerra. Segons informa EFE, Barceló ha insistit en què el 2015 s'hi sumi a l'acord polític IniciativaVerds de les Illes i que es pugui fer una coalició comuna.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat