Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de d'octubre del 2011 | 17:51
Notícia · Llengua

EL PPSOE boicoteja el català a la UE

Els dos únics membres catalans que formen part de la comissió d'Exteriors de l'Eurocambra, la qual ha de votar a favor o en contra de l'esmena que ha d'assegurar l'oficialitat del català a Europa, han avançat aquesta setmana que no donaran suport a la iniciativa.

Barcelona · L'eurodiputat socialista Raimon Obiols i el popular Alejo Vidal-Quadras s'han alineat per tirar pels terres la darrera oportunitat d'incloure el català com a llengua plenament oficial a Europa.

Els dos eurodiputats són els únics catalans que poden votar la darrera esmena a favor del reconeixement de la llengua pròpia com a oficial dins la Unió Europea, ja que són els únics que formen part de la comissió d'Exteriors de l'Eurocambra de la UE.

Fonts del PSC han avançat que Obiols no donarà suport a la proposta de Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva perquè "no toca", mentre que, pel que fa a l'eurodiputat del PP, Vidal-Quadras, aquest ja va posicionar-se fa mesos sobre la temàtica, quan va titllar de "provincians" i de "fanàtics i incompetents" Tremosa, Junqueras i Romeva per la seva iniciativa comuna.

Els eurodiputats d'ICV, ERC i CiU van presentar el passat dilluns la darrera proposta per a fer oficial la llengua catalana a Europa, en forma d'esmena conjunta als tractats que regulen les llengües de la UE. Tremosa, Junqueras i Romeva van fer de nou front comú per a aconseguir que el català sigui llengua oficial a la UE i van proposar afegir la llengua catalana a la llista de llengues oficials de la UE aprofitant l'ingrés del croat a Europa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat