Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de desembre del 2013 | 17:44
Notícia · Llengua

Nova fita de la Plataforma per la Llengua: #repteCocacola

La discriminació lingüística de l'empresa Coca-cola no ha passat desapercebuda per a l'ONG del català: la Plataforma per la Llengua. Aquesta setmana, l'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia ha encetat el #repteCocacola amb el qual pretén reunir 20.000 llaunes de Coca-cola i escriure-hi 'Etiqueteu en català'.

M. Folch · La Plataforma per la Llengua s'ha posat, de nou, a treballar per a destacar els casos de vulneració lingüística tan comuns al Principat i a la resta de Països Catalans. Després de fer pública l'evident discriminació lingüística de l'empresa Coca-cola a Catalunya, ara l'ONG del català s'ha proposat canviar la situació a través d'una reivindicació massiva.

La Plataforma per la Llengua ha endegat aquesta setmana el #repteCocacola. La iniciativa pretén juntar 20.000 llaunes de Coca-cola amb la reivindicació escrita 'Etiqueteu en català!' per tal d'entrar al llibre Guiness dels rècords. Per tal de fer efectiva la queixa i assolir el rècord marcat, l'entitat establirà una xarxa de punts de recollida a Barcelona on tothom qui vulgui col·laborar en la campanya pugui portar les seves llaunes reivindicatives.

La Plataforma per la Llengua ha recordat que  el 12 de desembre de 1993 es van reunir 15.000 llaunes per demanar a Coca-cola que utilitzés el català, un acte que a dia d'avui es considera fundacional de l'entitat. També ha informat que des del 2010 el nou Codi de consum al Principat incorpora el dret dels consumidors de rebre les dades bàsiques de l'etiquetatge dels productes en català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat