Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de d'abril del 2012 | 17:52
Notícia · País Valencià

Milers de persones clamen per la llengua a la manifestació del 25-A al País Valencià

La tradicional manifestació del 25 d'abril, diada de reivindicació dels drets nacionals dels valencians, ha estat encapçalada enguany per representants de les organitzacions d'estudiants en reconeixement a les recents mobilitzacions de l'anomenada 'Primavera valenciana'.

Barcelona · Unes 18.000 persones han desafiat la pluja aquesta setmana i s'han manifestat als carrers de València en commemoració del 25 d'abril, aniversari de la Batalla d'Almansa.

La tradicional convocatòria organitzada per Acció Cultural del País Valencià ha estat encapçalada enguany per un lema que ha pretès recordar la figura del literat Joan FUster: ""O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble". A la trobada també s'hi han sumat forces d'esquerres i nacionalistes, sindicats i col·lectius com 'Salvem el Cabanyal' o 'No a la corrupció'. La marxa ha reivindicat també la llengua pròpia amb pancartes on s'hi podia llegir "Sí a la nostra llengua".

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, ha denunciat les polítiques regressives del Govern balear en matèria de llengua i cultura, i ha volgut reclamar la solidaritat de la resta de territoris del domini lingüístic català. La manifestació ha comptat amb la presència del cantant Pau Alabajos, qui ha interpretat dues cançons i ha reclamat la reobertura de TV3 al País Valencià.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat