Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de febrer del 2009 | 17:00
Notícia · Política

La Comissió de la Dignitat critica el govern espanyol per no anul·lar el judici a Lluís Companys

Barcelona ·

En un dur comunicat, la Comissió de la Dignitat ha criticat la decisió del govern espanyol de "reparar" la memòria de Lluís Companys sense anul·lar-ne el judici. L'entitat, que ha dit que "mai no acceptarà un mer reconeixement", ha afirmat que "el fet que un govern democràtic hagi de reconèixer que no pot realitzar un acte d'anul·lació de penes aplicades per una dictadura", demostra "fins a quin punt l'Estat espanyol és incapaç de superar la permanència d'aspectes preocupants del franquisme".


La Comissió ha mostrat, també, "la seva sorpresa" pel fet que el Ministeri de Justícia hagi incomplert el termini per donar "una resposta a la petició" de Maria Lluïsa Gally, néta de Companys, que havia de ser de tres mesos, per tractar-se d'un cas "clar". "Haver passat llargament el termini -afegeix el comunicat- és una nova mostra d'incompliment de les normes que ell mateix dicta i per tant d'humiliació del poble de Catalunya".

En aquest sentit, des de l'entitat s'ha exigit al govern espanyol que "segueixi el deure de justícia i reparació que reconeix la Comissió dels Drets Humans de les Nacions Unides i que han complert països com Alemanya, Itàlia", o Suïssa. Per la seva banda, però, De la Vega ha advertit que ells ja no aniran més enllà i que és la Generalitat la que ha de moure fitxa en aquest sentit.

Així, la Comissió s'ha afegit a la petició pública feta en el 70 aniversari de l'ocupació franquista de Barcelona, en la carta firmada per Jordi Carbonell i d'altres persones i entitats condecorades amb la Creu de Sant Jordi, demanat una audiència pública a José Montilla per demanar al govern català que "promogui l'anul·lació del Procés a que va ser sotmès de manera ignominiosa" Lluís Companys.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat