Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de juliol del 2010 | 16:11
Notícia · Política

La Catalunya Estat formaria part de la Unió Europea "automàticament"

Barcelona · Així ho corrobora un prestigiós estudi presentat per la Fundació Josep Irla. Aquest ha conclòs que una Catalunya independent passaria de manera "automàtica" a formar part de la Unió Europea com a nou membre.

L'estudi L'ampliació interna de la Unió Europea, elaborat per Jordi Matas, catedràtic de Dret Constitucional i Ciència Política de la UB, Alfonso González, professor de Dret Comunitari Europeu de la URV, Jordi Jaria, professor de Dret Constitucional de la URV i Laura Roman, responsable de l'Àrea de Dret Constitucional de la URV, defensa que la condició de membre de la Unió dels nous països sorgits d'estats que ja formen part de la UE és automàtica "d'acord amb els principis democràtics que constitueixen la Unió".

Aquests principis, segons l'estudi, es basen en el respecte als drets dels ciutadans dels nous estats membres en tant que ciutadans de la UE, uns arguments que exclouen les tesis apocalíptiques que titllaven el procés independentista de Catalunya com un fenomen inviable pel fet que el nou estat hauria de sortir de la Unió Europea.

L'estudi L'ampliació interna de la Unió Europea es basa en una anàlisi juridicopolítica exhaustiva sobre les conseqüències que comportaria l'escissió de Catalunya de l'Estat espanyol dins el marc legal de la UE, i alhora incorpora el full de ruta que el procés independentista català hauria de seguir per tal d'acollir-se als requeriments legals de la Unió com a nou membre: 1. Declaració de la independència, 2. Notificació de successió, 3. Acte adoptat per la Unió Europea de reconeixement de la successió, 4. Establiment del règim transitori i 5. Establiment del règim definitiu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat