Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de febrer del 2011 | 17:16
Notícia · Política

Ibarretxe: "Els hi demanaven passes, les donen i diuen que no han canviat"

Foto: Deia · La immobilitat del govern d'Euskal Herria a l'hora de moure fitxa en favor d'un nou escenari de pau al País Basc no ha estat pas la darrera de les imprudències que podia cometre l'executiu basc. L'última acció en favor d'un procés de pau de l'esquerra abertzale, el seu rebuig explícit a la violència d'ETA i la creació de la nova formació Sortu, no ha estat valorada per un Govern que sembla que se li estigui escapant d'entre els dits el millor dels rèdits electorals que sempre ha conservat al refrigerador (per si les mosques).

Davant d'aquest panorama, no han estat poques -tot i que sempre resulten escasses davant els instruments de l'Estat- les veus de denúncia que s'han deixat sentir aquesta setmana. Juan José Ibarretxe, exlehendakari, ha mobilitzat més de 1.200 persones en una conferència al Palau Euskalduna de Bilbo. Sota el títol "Construint el futur", la xerrada d'Ibarretxe ha aconseguit deixar clar allò que molts denuncien de fa temps: "Els demanàvem [a l'esquerra abertzale] passos cap a aquest món, els donen i ara diuen que no ha canviat. Com que no?".

Ibarretxe ha assegurat que han canviat "clarament" i que "ja era hora després de tants anys esperant": "Aquest ha estat un pas important que ha canviat el panorama polític". Per això mateix l'exlehendakari ha fet clara referència al PP i PSE que es neguen a veure intencionadament la realitat per motius polítics: "Els governs que neixen contra les urnes moren a les urnes, i les coalicions de partits perdedors contra el guanyador generen inestabilitat". 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat