Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de desembre del 2010 | 17:19
Notícia · Política

EL TC corrobora la censura mutilatòria de la sentència sobre l'Estatut

Barcelona · El Tribunal Constitucional ha rebutjat  aquesta setmana els recursos del Defensor del Poble i del govern de la Rioja contra l'Estatut en considerar que la mutilació estatutària del passat estiu -sobre la denúncia interposada pel PP-  ja

 és un pronunciament d'efectes vàlids sobre el text legal.

L'alt tribunal ha dit sentència aquesta setmana sobre els articles recorreguts per Enrique Múgica, al càrrec de Defensor del Pueblo abans de Maria Luisa Cava de Llano, i el govern de La Rioja, els quals determinen les competències 'exclusives' del Síndic de Greuges, les funcions del Consell de Justícia de Catalunya i determinades expressions respecte aquests articles contemplades al text estatutari.

Amb aquesta sentència han quedat tancats tots els recursos interposats contra l'Estatut de Catalunya, que ja no ha de patir cap més mutilació en el seu contingut per part del Tribunal Constitucional espanyol. Tot i la lamentable situació en què ha quedat la immersió lingüística, la consideració de Catalunya  com a nació i la participació de la Generalitat en diversos òrgans de gestió, i tot i les dures crítiques a nivell internacional que va rebre la sentència del TC del passat estiu, l'alt tribunal ha recordat que "conèixer el castellà a través de l'ensenyament és un dret dels ciutadans" i que per tant "el català ha de ser una llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament, però no l'única que gaudeixi d'aquesta condició".

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat