Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de d'octubre del 2010 | 15:26
Notícia · Política

Ignasi Guardans, de mullader en mullader

Barcelona · La ministra de Cultura espanyola, Ángeles González-Sinde, ja ha decidit el substitut d'Ignasi Guardans al capdavant del Instituto de Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA) tan sols unes hores després d'haver-lo destituït del seu càrrec per "desavineces" amb el sector del cinema.

Ignasi Guardans (Barcelona, 1964) ha estat un os difícil de pair des que va incorporar-se al Ministerio de Cultura com a director general de l'ICAA ara fa més d'un any i mig, i serà substituït pel director de l'Acadèmia espanyola del Cine, Carlos Cuadros. Les declaracions polèmiques sobre la llei del cinema espanyola i les decisions preses en matèria econòmica al capdavant de l'ICAA (els actors i directors no han vist amb bons ulls el criteri de repartiment de les subvencions) de Guardans han fet una mala digestió en l'estómac de la ministra, que ha decidit destituir-lo amb menys de dos anys de trajectòria al càrrec.

Tot i les maniobres possibles i impossibles dutes a terme per Guardans poc després de prendre possessió del seu càrrec per tal d'acontentar els sectors madrilenys més brunettístics i haver fet declaracions on afirmava que Catalunya corria el perill de tenir un "totalitarisme nacionalista" i que el cinema català "despertava menys interès que l'iranià", els amics que Guardans va fer en arribar a Madrid no han estat suficients per salvar-li el càrrec a l'exeurodiputat de Convergència i Unió.

De fet, Guardans tampoc no se'n salva dels episodis polèmics de la federació. Poc abans de dirigir l'ICAA Guardans també va protagonitzar un sorollós episodi per haver mantingut de manera paral·lela la seva militància a CiU i la direcció general de l'Instituto, dues activitats que han resultat ser incompatibles. Per la seva banda, Ignasi Guardans ha donat la seva versió dels fets al seu portal web de Twitter, on ha dit que té la "consiència neta", que està "serè" i que "mira cap al futur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat