Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de d'abril del 2010 | 14:29
Notícia · Política

Duran Lleida diu que la resolució és un "brindis al sol" i titlla de "coherent" l'actitud d'ERC en l'afer

Barcelona · El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que la resolució aprovada al Parlament per exigir la renovació dels magistrats del TC és un "brindis al sol perquè ni el PP ni el PSOE hi estan interessats". En un apunt al seu bloc, Duran i Lleida ha afirmat també que demanar que el TC es declari incompetent "té valor polític però tampoc serà eficaç, la qual cosa no vol dir que no s'hagi de fer". El dirigent d'Unió ha reiterat que la manca de futur de la resolució no recau només al PP, sinó també al PSOE, tot i que el PSC articuli "un relat polític en el qual tot és culpa del PP", i es renti "les mans de les pròpies responsabilitats". En aquest sentit, Duran i Lleida ha conclòs que "el PSOE és tan o més culpable que no es renovin els magistrats".

El portaveu ha titllat de "coherent" el fet que Esquerra no hagi signat la resolució, ja que va dir que no a l'estatut, desmarcant-se així de les crítiques de Mas:  "tot i que em resulta difícil -ha dit- parlar de coherència quan es tracta d'aquest partit, en aquest cas, la posició dels republicans em sembla coherent". "El que ja no em sembla tan coherent és que, al mateix temps que mantenen aquesta posició, continuïn formant part d'un govern que oficialment defensa els continguts del nou Estatut", ha explicat.

Així, per Duran i Lleida, el "principal problema" rau "en l'actitud dels socialistes i del president Montilla", que "han volgut abanderar la unitat davant el TC, però tenen dos grans problemes": que són incapaços d'aconseguir la unitat dins el seu propi govern, i el PSOE.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat