Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de de març del 2011 | 18:28
Notícia · Política

"Ara sí que toca!"

Jordi Pujol afirma a "El Secret" de Catalunya Ràdio que ha votat anticipadament a la consulta sobre la independència de Barcelona. L'expresident afegeix que ha optat pel 'sí'.

Barcelona · L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha explicat a "El Secret" de Catalunya Ràdio que ja ha votat anticipadament a la consulta sobre la independència que se celebrarà a Barcelona el proper 10 d'abril. Pujol ha admès, també, que ha votat 'Sí' a la independència, en consonància amb l'argumentari que ha anat exposant els darrers mesos sobre el fet que ja no li queden raons contra la independència de Catalunya.

Aquest dimarts, en la conferència 'Residuals o independents? O alguna altra solució?', que va pronunciar a l'UPF, Pujol va afirmar que "l'alternativa està entre la independència i el gradual esborrament de la catalanitat i de Catalunya". Tot i això, el fet que l'expresident s'hagi passat a "l'ara sí que toca" suposa un nou salt qualitatiu en el seu progressiu pas cap a l'independentisme. Fins ara, Pujol mai no s'ha declarat obertament independetista -tot i que el seu dicurs apunta cap a aquesta via com a única alternativa viable pel país- però el fet que hagi decidit sumar-se a una iniciativa popular per exercir el seu dret a vot és un pas més que rellevant.

El desembre passat, ningú no s'hauria imaginat el canvi que ha fet Pujol en tants pocs mesos. I és que l'expresident, capaç d'analitzar per on es mou i encara el futur el país, no vol quedar al marge d'aquest procés que, cada vegada, és més aprop d'assolir el seu objectiu.

Normalitat
Barcelona Decideix ha celebrat el gest de l'expresident i ha afirmat que és "una acció plenament inserida en la normalitat democràtica i participativa". Per altra banda, tot i que Pujol ha votat favorablement a la independència, la plataforma ha insistit que "no volen entrar en el signe del vot" ja que insisteixen en la seva imparcialitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat