Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de gener del 2012 | 15:54
Notícia · Política

CiU dóna suport al decret de retallades de Rajoy

La federació nacionalista vota a favor de les mesures del PP per "coherència política" tot i no compartir alguns aspectes de les reformes. Amb la suma de vots de populars i convergents, el decret tira endavant al Congrés amb 197 vots a favor i 138 en contra.

El Congrés dels Diputats ha convalidat aquest dimecres al migdia el decret de retallades per reduir el dèficit públic amb els vots favorables de PP i CiU, que ha decidit donar suport a la mesura per "coherència política" davant la "situació d'extrema gravetat de l'economia espanyola" i tot i no compartir alguns aspectes de les reformes. Les mesures econòmiques de Rajoy tiraran endavant amb 197 vots a favor, 138 en contra i quatre abstencions.

Tot i les reiterades declaracions de Rajoy negant cap tipus de pujada d'impostos –les darreres, durant el debat d'investidura- el decret recull l'augment de l'IRPF d'entre 0,7 i 7 punts i de part de l'IBI durant dos anys. Mesures fiscals amb què l'executiu de Rajoy preveu recaptar 6.200 milions que se sumen a una retallada de despesa de 8.900 milions d'euros que inclou la congelació dels sous dels funcionaris i una ampliació de la seva jornada laboral fins a les 37,5 hores setmanals. A més, es congelen també totes les plantilles de l'administració tret dels serveis essencials i s'eliminen ajudes com la de l'emancipació per a joves.

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha explicat que el seu govern s'ha vist obligat a actuar de manera urgent per plantar cara a un fort deteriorament de les finances públiques del què n'ha responsabilitzat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i les polítiques que ha engegat en els últims anys. Segons Montoro són "mesures excepcionals per a un moment excepcional" en què la desviació de 20.000 milions del dèficit (del 6% del PIB previst al 8%) suposa un autèntic "forat negre".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat