Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de juliol del 2011 | 18:19
Notícia · Política

El joc de les cadires a les Corts Valencianes: Camps i Fabra s'intercanvien el lloc

El nou president de la Generalitat Valenciana jura el càrrec l'endemà que s'anunciés que Camps continuarà a les Corts. Concretament, seurà al que fins ara era l'escó de Fabra.

Al joc de les cadires, els participants corren al voltant d'una sèrie de cadires mentre sona una música. Quan aquesta desapareix, tothom s'ha d'assentar el més ràpid possible, ja que el nombre de participants supera al de cadires, de tal manera que a cada ronda un jugador queda eliminat. Aquestes són les regles tradicionals, però a les Corts Valencianes s'hi ha viscut una variant en què ningú perd.

Acorralat pel cas dels vestits, Francisco Camps va veure's forçat a dimitir el passat 20 de juliol. El relleu l'ha pres avui Alberto Fabra, que ha jurat el càrrec i s'ha convertit en el cinquè president de la Generalitat Valenciana des de la transició. Tot i això, els acòlits de Camps poden estar tranquils: l'expresident dimissionari mantindrà l'escó i passarà a ocupar el que pertanyia fins ara a Alberto Fabra. Intercanvi de cadires perquè tot segueixi igual? Això dependrà de Fabra que, tot i elogiar sense pal·liatius la figura de Camps, ha intentat marcar distàncies amb afers com el de TV3 o apostant clarament per potenciar el corredor mediterrani.

Mentrestant, Camps, imputat per suborn impropi en el cas dels vestits, continuarà gaudint de la seva estada a les Corts Valencianes. En la seva nova ubicació, l'expresident valencià estarà flanquejat per la inseparable Rita Barberá, alcaldessa de València, i Sonia Castedo, alcaldessa d'Alacant. Així es va fer públic a la web de les Corts, mentre que des del PP valencià s'ha mantingut que la decisió de mantenir l'acta de diputat l'havia de prendre el propi Camps.

Defensa del Corredor

Després de jurar el càrrec, Fabra ha assegurat que el seu és un "projecte de consensos" i ha reivindicat un acord per la defensa del Corredor mediterrani, "la millor opció de prosperitat i progrés" per a l'Estat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat