Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de maig del 2011 | 18:45
Notícia · Política

Hereu marca distàncies amb el PSC després del paperàs del Congrés...

L'alcalde de Barcelona ha vist com la votació d'aquest dimarts truncava la seva remuntada electoral i no s'ha estat de dir que els 25 no van estar "a l'altura del que el país necessita".

Jordi Hereu està instal·lat en un Dragon Kahn polític des de fa més d'un any. Desgastat per les tres dècades de govern del PSC al consistori barceloní, l'alcalde va tocar fons, després de successius errors, amb el fracàs de la consulta de la Diagonal. Aleshores, els mitjans, les enquestes i el seu propi partit el consideraren un cadàver polític, però la seva victòria a les primàries davant de Montserrat Tura i la política de retallades iniciada per Artur Mas en els primers mesos de govern li havien retornat la iniciativa política per erigir-se com a defensor de les inversions a la capital catalana davant un Xavier Trias que nedava confús i que es veia obligat a canviar el to d'una comtessa que preveia plàcida.

Semblava, doncs, que Jordi Hereu recuperava terreny –tot i que ho continuava tenint molt difícil- però el paperàs dels 25 diputats del PSC al Congrés, alineant-se amb el govern espanyol per tombar la reclamació del fons de competitivitat, li ha trastocat els plans. De l'atac cap a Xavier Trias per les retallades del govern ha hagut d'adoptar novament una actitud defensiva, ha perdut la iniciativa i ha deixat de marcar l'agenda de la campanya. Conscient del que suposaria aquest episodi, el propi Hereu ha reconegut que va parlar amb diversos membres del PSC per convenç-se'ls que calia votar al costat de CiU, però no va tenir èxit en el seu propòsit. És per això que, tot i criticar novament l'electoralisme i el tacticisme de CiU al proposar l'esmena per reclamar el fons de competitivitat, no s'ha estat també d'atacar l'actitud del seu partit –entenguis PSC- al Congrés. Ironies de la vida, l'interès electoral ha convertit Jordi Hereu en el nou abanderat de l'aposta que el PSC tingui "veu pròpia" a Madrid.

En un acte de campanya, l'alcalde de Barcelona ha considerat que els 25 diputats del PSC no van estar "a l'altura del que aquest país necessita i exigeix" de la mateixa manera que "tampoc estaven a l'altura els qui van preferir fer una tàctica parlamentària dificultant el que hauria de ser un acord", en referència a CiU. "No m'ha agradat l'actitud ni d'uns ni d'altres", ha dit Hereu, repartint culpes i dient que "hi va haver irresponsabilitat i falta de cintura per totes les parts". Hereu ha parlat "d'error" i actitud "numantina" per part dels socialistes catalans i de no haver tingut prou "cintura", al mateix temps que ha carregat contra el "tacticisme banal" de CiU.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat