Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2016 | 11:03
Notícia · Política

Junqueras: "Hem nascut per guanyar i vivim per guanyar perquè estem farts de perdre"

El president dEsquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres a Igualada que hem nascut per guanyar i vivim per guanyar perquè estem farts de perdre. Ha estat en l'acte central de campanya a l'Anoia, que ha omplert la plaça de l'Ajuntament d'Igualada amb més de 500 persones. Junqueras també ha contestat  les declaracions de Francesc  Homs

en les que aquest  afirmava que els republicans estaven fent una campanya prioritzant el partit mentre que ells la feien pensant el país. Així Junqueras ha justificat els anhels de victòria de la seva formació "pels seus 85 anys "d'història de compromís absolut amb la llibertat d'aquest país, amb la justícia social, amb la igualtat d'oportunitats". "Volem guanyar, aquest país vol guanyar, aquesta societat vol guanyar i ERC vol guanyar".

Junqueras ha demanat el vot per Esquerra a les eleccions del 26J també perquè l'Anoia, comarca amb qui tenim una estimació mútua, té a l'abast aconseguir la seva primera diputada de la història al Congrés, Carolina Telechea, número 6 per la candidatura de Barcelona.  

Per Junqueras, cada vegada que hi ha urnes és una passa més per a la victòria. Ha recordat que Esquerra sempre hi hem estat i sempre hi serem. Tenim a l'esquena 85 anys sense ni un cas de corrupció i sense haver defallit mai en el compromís amb la independència i la República. I, parlant del grup de diputats de Madrid, ha destacat que sis dels nou membres del grup actual són independents. Som un partit generós i transversal perquè volem assemblar-nos tan com sigui possible al país que aspirem a representar, ha dit Junqueras. I ha afegit que ens contempla un futur de llibertat i de plenitud, el d'una Catalunya oberta i diversa que ja ara s'ha convertit en un referent arreu del món. El president d'Esquerra ha conclòs: "Hi tenim tot el dret, tenim les forces. Fins a la victòria sempre, i per la llibertat de Catalunya!", correspost amb crits de president president i d independència! des de la plaça.


Per la seva banda, el cap de llista al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha defensat igualment la transversalitat del projecte d'Esquerra i ha demanat el vot per continuar essent forts i anar creixent cada dia una mica més. Ha insistit una vegada més en les contradiccions de Podemos respecte al referèndum per la independència de Catalunya. Rufián, que ha dit (assenyalant-les) que les úniques línies vermelles d'Esquerra són les que dibuixen la senyera, ha dit que la renúncia de Pablo Iglesias a aquest referèndum com a línia vermella sona a una mentida que ja coneixem: lencaix que fa 34 anys ja prometia Felipe González, que va acabar essent el més gran traïdor a la seva classe i a aquest poble. No permeteu que us robin aquesta revolució, que és vostra, ha dit Rufián. I ha sentenciat:" Qui vulgui un ministeri de la plurinacionalitat o uns quants ministeris per Catalunya, que voti Podemos. Qui vulgui la República catalana, que voti Esquerra".


L'acte ha comptat també amb les intervencions de la número 4 per Barcelona, Ana Surra, i els números 6 i 16 a la mateixa llista, els igualadins Carolina Telechea i David Prat, respectivament.


Surra, davant la celebració del Dia Internacional de l'Immigrant, ha reivindicat per a la futura República catalana una llei pròpia d'estrangeria i d'acollida que resolgui els greuges que actualment, sota la legislació espanyola, pateixen els immigrants. Aquest país sha construït en bona mesura amb les nostres mans, i per això també el volem defensar com a nostre i per als nostres fills i néts. Visca Catalunya i visca la diversitat, ha dit.


La candidata número 6 per Barcelona, la regidora d'Igualada Carolina Telechea, ha dit que avui ens trobem en la batalla de la nostra vida com a societat. Ha assegurat que la d'Esquerra és la lluita per un futur més just, pròsper i amb futur. Únicament depèn de nosaltres. O ens quedem aquí, deixant-nos trepitjar, o lluitem per vèncer. Telechea ha afegit que cada pas que donem és un pas més que donem com a poble. Estem en una oportunitat única i no la podem desaprofitar.


Ha obert l'acte el jove David Prat, número 16 per Barcelona, que ha dit que aquestes eleccions li feien una especial il·lusió perquè permetran que l'Anoia tingui per primera vegada a la història una diputada al Congrés dels Diputats. Ja és hora que aquesta comarca tingui veus fortes a totes les trinxeres polítiques, ha assegurat. Votar ERC, ha afegit, és consolidar totes les nostres lluites individuals. No hi ha cap altre canvi polític al nostre país. Hem decidit no demanar permís, sinó confiar en la força de la nostra gent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat