Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de desembre del 2014 | 19:31
Notícia · Política

La CUP insta Pablo Iglesias a comprometre's amb la celebració d'un referèndum

La missiva explica a Podemos que "avui Catalunya és víctima de greus injustícies que cristal·litzen en una majoria social empobrida per una oligarquia política i econòmica que opera a l'empara del capitalisme senil".

Barcelona · La CUP ha decidit enviar una carta oberta al líder de Podemos, Pablo Iglesias, aquesta setmana aprofitant la seva visita a Barcelona. Les Candidatures d'Unitat Popular han emplaçat Iglesias a comprometre's públicament amb la celebració un referèndum per la independència a Catalunya "per a decidir lliurement el futur del país".

Amb un "Benvingut a Barcelona, benvingut a Catalunya, benvingut als Països Catalans", la carta indica que "avui Catalunya és víctima de greus injustícies que cristal·litzen en una majoria social empobrida per una oligarquia política i econòmica que opera a l'empara del capitalisme senil" com la "resta de pobles de l'Estat i de tot el sud europeu".

El text de la CUP també denuncia que els catalans "no tenim dret a votar sobre la independència de Catalunya en un referèndum democràtic" i emplaça de manera directa a Podemos a escoltar la majoria social catalana i "no impedir que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol".

Podeu consultar la carta oberta a l'apartat Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat