Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de juny del 2011 | 18:25
Notícia · Política

"No s'ha d'oblidar la sentència del TC pel que ha significat de befa per al nostre país"

L'expresident Jordi Pujol ha dit que la sentència del TC d'ara fa un any és "una vergonya per a ells" i per a "tots plegats": "Però les conseqüències són per a nosaltres".

Jordi Pujol

Barcelona · La mutilació del text legal català que va propinar el Tribunal Constitucional ara fa un any ha estat motiu de màxima indignació per a l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Coincidint amb el malaguanyat aniversari, Pujol ha instat a no oblidar els greus continguts d'una sentència que va atacar per complet la identitat catalana.

Jordi Pujol ha recordat que el TC va atacar de manera especialment violenta les competències polítiques i administratives de Catalunya, les polítiques incloses a l'Estatut per a evitar la sagnia econòmica constant i de grans dimensions que pateix el país i, per últim, els elements que configuren la identitat de Catalunya, d'una manera especial la llengua i la cultura.

"Tot això a través d'un procés lamentable -ha recordat-. D'una manera de fer impròpia d'una democràcia seriosa. Que ha accelerat el procés de desprestigi del sistema de partits espanyol. I del Tribunal Constitucional, totalment al servei de l'estratègia dels dos partits espanyols, incapaç d'evitar que les seves disputes transcendissin, de manera que comprometien la dignitat i la seriositat del mateix Tribunal".

Jordi Pujol ha denunciat, finalment, que existeixen interessos que forcen la població a oblidar aquest funest episodi per Catalunya: "No s'ha d'oblidar. Pel que té de perjudici polític i econòmic per a Catalunya i d'una amenaça identitària, però també pel que ha significat de befa per al nostre país. [...] Ha de tenir una resposta ràpida de signe positiu. Una resposta de compromís. De compromís amb Catalunya. Fent funcionar bé tot allò que depèn de nosaltres, començant per la Generalitat. Reforçant tot allò que pot reforçar la convivència i la cohesió del nostre país. I procurant ser el menys dependents possible d'Espanya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat