Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juliol del 2011 | 18:00
Notícia · Política

Mas: "No veureu cap pacte del Majestic, ni cap dinar ni fotografies"

El president de la Generalitat  acusa també a PSC i ERC de manca de responsabilitat.

ACN · El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que l'acord amb el PP per a l'aprovació dels pressupostos se circumscriu únicament als comptes de la Generalitat i no té extensió a altres àmbits com la Llei Òmnibus on ha estès la mà a totes les formacions per assolir acords. "No veureu cap pacte del Majestic ni cap sopar, ni cap dinar, ni fotografies" ha afirmat. El president ha recordat que PSC, ERC i ICV no han volgut permetre que s'aprovessin els comptes amb les seves abstencions.

Mas ha fet aquestes manifestacions des de Madrid on aquest dijous ja ha avançat en una entrevista a Antena 3 que l'acord amb el PP no és una reedició del pacte del Majestic  perquè es produeix "en altres circumstàncies i en una altra època amb altres actors". En aquest sentit ha assegurat que CiU ha tancat l'acord amb l'única formació que es va mostrar disposada a assumir la "responsabilitat" de permetre l'aprovació dels pressupostos.

"A tots els vam oferir exactament el mateix plantejament i els vam dir que cal aprovar els pressupostos i treure el país del sot amb uns comptes d'austeritat que no són fàcils de fer i que en algun sentit són dolorosos però que cal plantejar perquè sinó la malaltia s'agreujarà", ha dit.

Segons Mas PSC i ERC es van negar a fer aquest "gest" de responsabilitat i abstenir-se als pressupostos malgrat que com a membres de l'anterior govern tenen un paper "clar" en la situació en què es troben els comptes de la Generalitat. Els tres socis del tripartit, ha dit, han preferit "no assumir cap risc ni cap responsabilitat, i simplement fer d'oposició pura i dura".

"Què havíem de fer?" s'ha preguntat abans de recordar la necessitat d'aprovar uns comptes "austers" i "aplicar remeis perquè la malaltia no es faci més greu". L'acord, ha afegit, incorpora una sèrie de "compromisos genèrics" d'austeritat, estalvi i austeritat pressupostària.

Segons Mas, l'acord no va més enllà dels pressupostos. "En tindrem una prova aquestes setmanes. La Llei Òmnibus que pretenen aprimar l'administració i ajudar a reactivar l'economia estem disposats a pactar-ho amb tots el partits, amb el PP evidentment, però també amb el PSC i amb ERC, amb qui estem parlant".  Segons Mas, en la negociació d'aquesta llei el Govern mostrarà de nou una voluntat oberta de pactes com va tenir amb els pressupostos, "el que passa és que els pactes no depenen només d'un sol, depenen de que l'altre també vulgui arribar a algun acord".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat