Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Diumenge, 30 de de maig del 2010 | 21:42
Notícia · Societat civil

Sabadell: prova superada

Sabadell · Foto: ACN · Relativitzava el portaveu de la consulta a Sabadell, Antoni Dalmases, la importància de la participació a la iniciativa afirmant que ni arribant al 50% estaria "content o descontent", senzillament, quedaria la meitat dels ciutadans per convèncer. En tot cas, l'esforç dels 900 voluntaris per arribar al màxim de gent ha donat els seus fruits i, finalment, 23.709 sabadellencs dels 173.645 que aquest diumenge estaven cridats a les urnes per decidir sobre la independència de Catalunya han anat a votar, el 13'76% (i el 16'08% del cens electoral). El sí s'ha imposat amb el 92'46% dels vots.

Sabadell ha superat la prova de foc, i no ho tenia fàcil. s la ciutat més gran que ha acollit fins ara la iniciativa i, conscients de la complexitat que comportava l'afer, els organitzadors van decidir aplaçar la consulta del 25 d'abril al 30 de maig. Aleshores, la Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell va afirmar que volien que la capital vallesana es convertís en el "referent" de les grans ciutats (el 20 de juny n'hi haurà diverses, com Cornellà, i encara faltarà la de Barcelona) i, en certa manera, ho han aconseguit. Els resultats no són espectaculars, però sí que són més que dignes. La ciutat ha quedat lluny del 20% de participació de mitjana de les diverses onades, però a menys de quatre punts de l'assolida el passat 25 d'abril. Per arribar als quasi 24.000 vots, ha estat essencial l'esforç fet amb el vot anticipat, que per primera vegada supera en nombre als aconseguits el dia de la consulta (12.298 vots per 11.404).


Els precedents

Sabadell ha superat de llarg la participació de Lleida (8'23%), que era fins ara la ciutat més gran en acollir la consulta sobre la independència; i també la de la Diagonal feta a Barcelona, tot i els més de 3 milions gastats per l'Ajuntament. Aleshores, els grans mitjans van titllar de fracàs la iniciativa liderada per Hereu pel resultat, no per la participació. Com és habitual, aquest criteri no se seguirà per analitzar la consulta a Sabadell, de manera incomprensible. Potser és pel temor de veure com una iniciativa popular, basada en el dret a decidir, ja ha mobilitzat més de mig milió de catalans. I els que falten. Pròxima parada, 20 de juny.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat