Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de gener del 2013 | 18:17
Notícia · Societat civil

L'ANC, també a Brussel·les

L'Assemblea ha ampliat el seu camp d'acció per a posar un peu a Brussel·les. Aquesta setmana s'ha iniciat la presència de l'Assemblea portes enllà amb un primer acte a Brussel·les amb el qual es corrobora la creació d'una ANC internacional.

Font: ACN · L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha ampliat la seva tasca portes enllà aquesta setmana amb un primer acte inauguratiu a Brussel·les, la capital de la UE. Una cinquantena de catalans residents a Brussel·les han assistit al primer dels actes que durà a terme la futura Assemblea en l'àmbit internacional.

"Brussel·les no serà una territorial internacional qualsevol, és evident. Aquí hi ha els òrgans de govern de la UE, i hi hem de ser" ha explicat el coordinador del secretariat de l'Assemblea, Jordi Manyà, en l'acte d'aquesta setmana. Tanmateix, funcionaris de les institucions europees, assessors i una important llista de catalans que trepitgen cada dia els passadissos comunitaris o viuen a Brussel·les des de fa anys s'han aplegat a la capital belga per a assistir a la primera pedra de la que serà l'Assemblea Territorial de Brussel·les de l'ANC.

Tot i que formalment encara no es poden constituir perquè la presència d'assemblees internacionals encara no està prevista als estatuts de l'organització de l'ANC, una cinquantena d'euròcrates catalans a Brussel·les han decidit mobilitzar-se per fer lobby per la independència de Catalunya a la UE. "La territorial de Brussel·les, quan es constitueixi definitivament, es dirigirà a la colònia catalana. I aquí hi ha des d'estudiants, passant per periodistes, fins a persones que treballen a les institucions", ha explicat Manyà.

Per Manyà, el procés català "és evidentment democràtic i això ha de penetrar a les institucions europees". "No ens poden dir que no si el procés és democràtic" ha sentenciat el coordinador del Secretariat de l'ANC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat