Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de maig del 2011 | 17:35
Notícia · Societat civil

"Les sentències del TS atempten contra l'escola catalana"

Som Escola denuncia les dues sentències dictades aquesta setmana pel Tribunal Suprem (TS), que insten la Generalitat a enderrocar el model d'immersió lingüística de l'ensenyament a Catalunya.

Som Escola

Barcelona · Somescola.cat, la plataforma d'entitats cíviques i educatives en suport a l'escola catalana, ha enviat un comunicat aquesta setmana manifestant el seu rebuig a les dues sentències dictades aquesta setmana pel TS i les tres anteriors que ja va dictar el passat mes de desembre. L'entitat educativa ha dit que les sentències atempten clarament contra un dels elements bàsics de l'escola catalana, la immersió lingüística, "un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i gràcies al qual la nostra societat gaudeix d'un bon nivell d'educació i cohesió social".

Somescola.cat neix el passat 16 de febrer com una agrupació d'entitats cíviques i educatives amb l'objectiu de coordinar totes aquells actors que es comprometen a actuar de manera activa en suport d'una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d'origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure. 

Som Escola està formada per les següents entitats educatives: Agrupació Escola Catalana (AEC), Associació de Mestres Rosa Sensat, Centre Unesco Catalunya – Unescocat, Consell de la Joventut de Barcelona, Consell Nacional de la Joventut, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), FAPAC, FAPAES, Federació d'Organitzacions per la Llengua, Federació d'Ensenyament CCOO de Catalunya, Federació d'Ensenyament USOC, Federació Moviments Renovació Pedagògica de Catalunya, FETE – UGT, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Institució Escola CIC, Institut d'Estudis Catalans (IEC), Intersindical – CSC, La Bressola, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Òmnium Cultural, PEN Català, Plataforma de Professors de Català de Secundària, Plataforma pel Dret Decidir (PDD), Plataforma per la Llengua, UGT de Catalunya, USTEC- STES, Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat