Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de desembre del 2012 | 16:37
Opinió · Llengua
Marina Llansana
Filòloga i periodista

#Wertgonya

Què fa el govern britànic davant les reivindicacions sobiranistes d'Escòcia? Dóna més marge a Edimburg per frenar el malestar. Què fa el govern espanyol davant de les reivindicacions sobiranistes de Catalunya? Aprova la llei Wert. S'ha de ser cafre per reaccionar a la demanda d'independència de la societat catalana amb un atac tan salvatge als fonaments de la nació, al moll de l'os del país.

El projecte de reforma educativa de Wert és un atac per terra, mar i aire. Un atac als criteris de la comunitat educativa, un atac a la cohesió social d'aquest país, que ha evitat sempre la segregació per motius de llengua i un atac al marc legal català, que blinda la immersió lingüística a la Llei de Política Lingüística del 98, l'Estatut del 2006 i la Llei d'Educació del 2009.

I no té cap fonament pedagògic; el mateix òrgan estatal d'avaluació, l'Instituto Nacional de Evaluación y Calidad del Sistema Educativo, ha demostrat reiteradament amb xifres que el domini del castellà de l'alumnat de Catalunya és similar al dels nens i nenes de la resta de l'Estat.
Demostrarem que "Som Escola" i ens plantarem per enèsima vegada. Però ja cansa"
No fa gaires setmanes desenes d'intel·lectuals espanyols signaven manifestos expressant la seva preocupació per la fractura social que es podria produir a Catalunya, i en canvi ara que realment hi ha un atac frontal a la cohesió callen clamorosament. No fa gaires dies encara hi havia qui, des de Catalunya mateix, assegurava que era possible avançar cap a un model federal de l'Estat per construir una Espanya plurinacional, tancant els ulls davant l'evidència que Espanya no és el Regne Unit.

Tornarem a demostrar que amb la immersió lingüística no s'hi juga. Tornarem a sortir al carrer, a plantar-nos i a fer costat a una comunitat educativa valenta que sempre ha estat a l'alçada. Tindrem una reacció digna del moment històric que vivim i no acatarem una llei antidemocràtica feta amb objectius polítics vergonyants. Demostrarem que "Som Escola" i ens plantarem per enèsima vegada. Però ja cansa. El que hauríem de fer és concentrar tots aquests esforços i energies en la construcció d'un Estat que, llavors sí, serà l'única manera de blindar per sempre el nostre model educatiu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marina Llansana
Marina Llansana
Filòloga i periodista
Opinió ·
L'argument-trampa
Opinió · Política
Post 20N: la taca catalana
Opinió · Economia
Qui pagarà el corredor mediterrani?
Opinió · Política
Per què ha de ser Alfred Bosch
Indica publicitat