Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de d'agost del 2011 | 13:17
Notícia · Societat civil

Membres del secretariat que ha de convocar l'Assemblea Nacional Catalana creen el Col·lectiu Joan Solà

Són una vintena d'independents o militants dels diferents partits catalanistes –del PSC a la CUP- que volen donar ressò a aquest projecte però que encara no poden fer-ho en nom de l'assemblea.

Una vintena de persones que varen assistir a la Conferència Nacional per l'Estat propi del passat 30 d'abril [veure vídeo] i que formen part del Secretariat i del Consell Permanent que va rebre l'encàrrec, en aquell acte, d'impulsar el procés constituent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), han creat el Col·lectiu Joan Solà. El seu naixement, "en un moment històric pel nostre país", té per objectiu donar veu als implicats en aquest projecte que encara no poden expressar-se en nom ni de la Conferència ni de l'encara no nata ANC.

Els membres del col·lectiu són militants dels diferents partits catalanistes presents en l'escenari polític català (CiU, SI, Reagrupament, ERC, PSC, IC i CUP) o independents compromesos en el futur polític del país, i remarquen que parlen a títol exclusivament personal. "A tots plegats ens sembla que el nom de Joan Solà i el seu record, són ja un patrimoni col·lectiu i una veu clara i precisa que hem de recordar en aquests moments més que mai", han explicat els seus integrants, que han afegit també que "en Joan Solà va formar part del nucli de les 200 persones que va participar en la segona fase del Moviment per la Independència, l'MxI, que va convocar la Conferència Nacional per l'Estat propi, i ho va fer com era ell, inscrivint-se a través del web, directament, amb la senzillesa i humilitat que el caracteritzava".

El Col·lectiu i Tribuna.cat

Els primers passos d'aquest nou col·lectiu aniran lligats a Tribuna.cat, ja que els seus membres han decidit explicar el full de ruta que plantegen per tal que des de la classe política i, especialment, la ciutadania, es conflueixi cap a l'assoliment d'un estat propi, a través de tres articles que publicarem setmanalment durant aquest agost. El primer el podeu llegir aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat