Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de maig del 2011 | 16:01
Opinió · Economia
Josep Sánchez Llibre
Portaveu adjunt de CiU al Congrés i membre del comitè de govern d’Unió

Una aposta decidida pel sector tèxtil

A vegades les solucions més eficaces davant dels problemes més transcendents són a tocar de la mà.

S'ha parlat molt en aquests anys de crisi, i molt, del sector de l'automoció i encara més de la davallada de la construcció, però en canvi sembla que haguem oblidat el sector tèxtil. Encara que sigui pot conegut, en l'actualitat aquest sector aglutina més de deu mil empreses que donen ocupació a més de cent set mil treballadors i aporta una xifra de negoci de més d'onze mil milions d'euros. A més, és un sector que s'ha sabut renovar i sanejar. Actualment, la indústria tèxtil està ben dimensionada i és mostra competitiva amb la força que li proporciona el fet de ser un sector amb l'avantatja d'una gran tradició a Catalunya. No oblidem que el tèxtil va ser el primer gran responsable del creixement industrial i productiu de casa nostra.

A més a més, estem en vigílies de la celebració de la fira de maquinària tèxtil més important del món (ITMA), que tindrà lloc a Barcelona el proper mes de setembre. Hem de saber aprofitar aquest esdeveniment per ajudar el sector a donar un salt qualitatiu molt important i per millorar encara més la seva imatge. Si fem les coses bé, aconseguirem donar, amb tota seguretat, un important ajut al creixement econòmic.

Però cal que l'Administració doni suport a un sector que ha fet les coses bé. Per això, des de Convergència i Unió desplegarem tot el nostre potencial legislatiu al Congrés dels Diputats per facilitar que el sector esdevingui el segon d'importància de l'àmbit tèxtil a la UE i perquè també sigui un motor dinamitzador de la nostra economia.

Les nostres propostes seran clares i precises per ajudar el món tèxtil i aniran dirigides a incrementar el suport a la innovació del sector i a potenciar el plans sectorials per a la seva internacionalització. A mes a més, tenint en compte que la majoria d'empreses que conformen el sector són petites i mitjanes, volem afavorir el seu accés a les compres licitades per l'administració central i per les empreses públiques, així com potenciar els instruments públics de finançament perquè la liquiditat arribi a les empreses.

L'aposta de CiU és clara i el suport que donem al sector tèxtil total. Com deia, a vegades tenim les solucions més a prop del que creiem i, per aquest motiu, paga la pena fer una aposta decidida i valenta en els terrenys que ens són més familiars. Sense cap mena de dubte, el tèxtil és un sector que Catalunya i els catalans coneixem millor que ningú.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Josep Sánchez Llibre
Josep Sánchez Llibre
Portaveu adjunt de CiU al Congrés i membre del comitè de govern d’Unió
Indica publicitat