Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de juny del 2015 | 17:23
Opinió
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

Els ajuntaments estem preparats

Dissabte passat es van constituir els nous ajuntaments, aquesta setmana s'aprovaran els nous cartipassos i començaran a caminar els nous consistoris sorgits de les eleccions del 24 de maig.

La composició dels nous ajuntaments és, en alguns casos, ara molt més fragmentada, i també més plural, però això no és necessàriament ni bo ni dolent.

Es veurà en la mesura que aquesta major compartimentació política es tradueixi en una millora en la prestació dels serveis públics municipals i en la manera com afronten els nombrosos reptes que tenen per endavant els pobles i ciutats del nostre país. Aquesta reflexió ve a compte per tots aquells que es pensen que la democràcia ha arribat amb ells, malgrat que porten anys en política i que ara han millorat resultats fent servir marques més comercials que les sigles que els representaven fins abans d'ahir.

En qualsevol cas, i malgrat que algú vulgui fer veure el contrari, és bo recordar que CiU ha estat la guanyadora d'aquestes eleccions a Catalunya i que es manté al capdavant del país en nombre d'alcaldies, 435, a distància de la segona força, ERC, que en compta 250. En total són vora 700 ajuntaments compromesos amb el procés sobiranista.
L'estratègia de l'Estat continua sent igual de barroera i no sembla que hagi de variar ni en el curt ni en el mitjà termini"
Si, amb aquests números, algú encara s'atreveix a insinuar que el procés està debilitat i que la gent, de cop i volta, se n'ha oblidat, òbviament està faltant a la veritat. La primera volta de les eleccions clau, les del 27-S, està per tant superada, i amb bona nota. Però no podem defallir, i els tres mesos que queden hem de treballar per fer aquest esprint final que ens doni un resultat incontestable.

Afortunadament, sempre tenim l'Estat disposat a donar un cop de mà a la causa sobiranista. N'és un exemple l'anul·lació, per part del Tribunal Constitucional, de la consulta del 9-N, o el recurs presentat pel Consell de Ministres a les estructures d'estat catalanes o la persecució iniciada per la Delegació del Govern dels ajuntaments on s'ha fet servir la fórmula de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

L'estratègia de l'Estat per afrontar el que està passant a Catalunya continua sent igual de barroera i no sembla que hagi de variar ni en el curt ni en el mitjà termini. Per tant, depenem de nosaltres mateixos i dels límits que ens marquem. Des d'ara dins al 27 de setembre hem de fer possible que Catalunya continuï aquest camí sense fissures cap a l'Estat propi. Estem preparats i el món municipal així ho ha demostrat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Opinió · Política
El corredor del mediterrani, oportunitats i creixement econòmic
Indica publicitat