Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de novembre del 2012 | 17:06
Opinió
Lourdes Ciuró
Diputada al Congrés dels Diputats per CIU

Les eleccions de la nostra vida

Així, com diu el títol de l'article, és com veig les eleccions del dia 25 de novembre a Catalunya i a fe que ho són! Són unes eleccions que sens dubte marcaran la història de Catalunya. Que marcaran el futur del nostre País i que per tant hem d'entomar amb una gran il·lusió però també amb una gran responsabilitat.

Des de Madrid, cada cop veuen i viuen amb major estupor com una majoria cada cop més gran de la societat catalana, donarà el seu vot a alguna de les forces que apostem pel dret a decidir. Veuen com la majoria dels catalans i catalanes amb dret a vot, ho farem en favor d'alguna de les forces que aposten per escoltar democràticament la veu de tot un poble i deixar-lo decidir en llibertat, com toca en una societat democràtica.

Des de Madrid, tant les estructures funcionarials més ràncies que configuren l'aparell de l'Estat Espanyol, com els diaris més jacobins un punt malaltissos amb la qüestió centralitzadora, com algun dels partits amb sucursal a Catalunya com són ara el PP ó el PSOE, no saben com poden impedir quelcom que és l'essència de la democràcia. No saben com poden, sense posar-se en evidència davant els ulls d'Europa i del món, impedir celebrar a Catalunya un referèndum que per una banda els fa por i per l'altra saben que vindrà reivindicat sòlidament, sens dubte, per la ciutadania de Catalunya mitjançant el vot a les urnes. Aquesta és la por que ens volen traslladar. La seva por!

La por d'avui i la immodèstia que ha afectat tradicionalment l'Estat Espanyol, és el què els ha fet errar històricament el diagnòstic que ha cristal·litzat en el què es viu ara a Catalunya i que vam manifestar amb dignitat, contundència i civisme al carrer el dia 11 de setembre. Una por i una immodèstia que els fa incórrer en el risc d'impedir-los gestionar i donar una resposta digna i a l'alçada del repte que els plantejarà amb impecable democràcia, el poble de Catalunya.

Aquest repte que plantejarà Catalunya, el nostre dret inalienable a l'autodeterminació que no veu ara reconeixement en la contra part que és l'Estat Espanyol, després del dia 25 l'haurem de ser capaços de tirar endavant amb la força que ens donarà la radicalitat democràtica . La força de l' àmplia majoria al Parlament que ha d'anar acompanyada amb una excepcional majoria que les urnes han de concedir al President del nostre País. Necessitem que la persona que encapçalarà el projecte, en nom de tots, de tot el País, tingui el nostre aval massiu.

Es tracta de poder defensar de tu a tu, amb la màxima legitimació, el que considerem imprescindible per garantir la viabilitat de les polítiques econòmiques i socials per tal que la gent del nostre país puguem viure millor: fer un referèndum que ens permeti decidir si volem ser un Estat a Europa. Si volem ser un Estat amb els mateixos drets i obligacions que la resta d'Estats d'Europa i amb les mateixes oportunitats que tenen la resta d'Estats d'Europa per treballar pel seu propi desenvolupament econòmic i cohesió social.

Sumem esforços. No perdem oportunitats històriques fent confiança forces que ni tan sols tenen garantida la seva presència al Parlament. Fer-ho és perdre empenta. Gastar l'alè que necessitem per poder aconseguir exercir el nostre dret a ser preguntats pel nostre futur col·lectiu. Vam omplir els carrers de Barcelona amb aquesta voluntat. Omplim ara les urnes per donar-li veu inequívoca. Votem amb la responsabilitat històrica d'assegurar poder fer el referèndum que pot dur Catalunya a la llibertat que la situaria entre els Estats capdavanters d'Europa.

Que les eleccions de la nostra vida serveixin per aglutinar el nostre vot entorn al President Mas. La persona que, indubtablement, el dia 25 de novembre rebrà l' encàrrec per dur Catalunya a ser el què els catalans i les catalanes vulguem que sigui. A fer possible la voluntat d'un poble.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Lourdes Ciuró
Lourdes Ciuró
Diputada al Congrés dels Diputats per CIU
Opinió ·
Els números canten
Opinió ·
Solucions
Opinió ·
Des de Madrid
Indica publicitat