Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de setembre del 2013 | 18:58
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

Les Illes diuen prou al psicòpata Bauzá

Un tsunami de color verd està envaint tota la societat civil i la comunitat escolar de les Illes. Sense adonar-se'n, un fatxa psicòpata que representa l'ala dura i d'extrema dreta del PP a les Illes, el president Bauzá, ha incendiat la política de les Illes i ha trencat internament el PP.

Són desenes i desenes de regidors (i alguns alcaldes i militants del PP) els que s'han adonat que Bauzá els porta al precipici i que pot enfonsar-los políticament en les properes eleccions.

Igual com va passar a Catalunya amb l'explosió que va conduir a la creació de l'ANC, a les Illes la classe política ha quedat sorpresa de la reacció de la societat civil i el món educatiu, tal i com va passar l'11 de setembre de 2012 al Principat.

El president Bauzá ja està derrotat i desprestigiat: ara només falta que la classe política de les Illes i la seva societat civil s'organitzin i, aprofitant l'actitud històrica del PSM --partit troncal del sobiranisme--, es trobi la forma de crear un gran bloc d'esquerres. I també cal veure com a positiu l'actitud del PSOE al Parlament de les Illes i l'actitud  de l'Esquerra Unida Illes Balears-Verds, ambdós fent front comú contra Bauzá, els quals deixen entreveure un canvi polític al territori.
La supervivència de la nostra llengua, cultura i identitat no es juga sols al Principat"
Cal, però, que la dreta i el centre dreta desprestigiats i enfonsats de les Illes --després de la dissolució d'Unió Mallorquina per corrupció-- es reorganitzin per tal que es generi, d'aquest canvi, una nova força política alternativa al PP.

També és necessari que des del Parlament de Catalunya hi hagi una actitud més clara i de solidaritat vers les Illes Balears: si no vaig errat, sols el representant de la CUP en el debat de política general, en David Fernández, se solidaritzà amb les Illes per la imposició del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Com he dit ja moltes vegades, la supervivència de la nostra llengua, cultura i identitat no es juga sols al Principat. Una part de la nostra classe política passa per alt, massa vegades, aquesta realitat. 

La revolta verda a les Illes és també la nostra revolta. Sense les Illes ni el País Valencià --cadascun amb la seva idiosincràcia i procés polític-- no hi haurà futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat