Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de maig del 2016 | 11:23
Opinió · Política catalana
Bernat Gimeno
Periodista

El camí a seguir

S'ha escrit molt els darrers mesos sobre la necessitat d'abordar des d'una òptica independentista i d'esquerres qüestions altament sensibles com el dret a l'habitatge, els desnonaments, la pobresa energètica, etc. L'objectiu és apropar al Sí un perfil d'elector no nacionalista i clarament d'esquerres,

que en aquests moments se situa a mig camí entre l'abstenció i Podem / Barcelona en Comú / Iniciativa.

Al mateix temps que el Govern posa a punt les estructures d'estat necessàries per a la desconnexió, ha de seguir avançant amb passos decidits en favor de la gent d'aquest país"

En aquest sentit, el Govern català ha sabut encarar de moment amb valentia la impugnació que l'executiu espanyol ha fet de la llei d'emergència habitacional i pobresa energètica. El govern de Puigdemont i Junqueras ha anunciat un front comú amb ajuntament i entitats per buscar una resposta unitària a l'ofensiva.

 

A més, ERC està forçant que Junts pel Sí torni a ratificar al Parlament la llei impugnada. Això suposaria un exercici real de sobirania altament simbòlic, atès que no va lligat a cap qüestió de tipus nacional sinó a un problema palpable com el de la pobresa energètica. En paraules d'Oriol Junqueras, "tantes vegades com sigui necessari ratificarem tota la legislació que ens tombin però que considerem que vetlla per evitar que hi hagi gent desemparada".

 

Al mateix temps que el Govern posa a punt les estructures d'estat necessàries per a la desconnexió, ha de seguir avançant amb passos decidits en favor de la gent d'aquest país. Cal aprofitar aquesta oportunitat que ens brinda de nou el Govern espanyol i el Tribunal Constitucional. Aquest ha de ser el camí a seguir.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Bernat Gimeno
Bernat Gimeno
Periodista
Opinió · Política catalana
Perquè la CUP torni a ser la CUP
Opinió · Política catalana
Artur Mas un fre per al procés
Opinió · Política catalana
Qui aconsella Lluís Rabell?
Opinió · Política
L'alliberament d'Arnaldo Otegi, una oportunitat per al procés català
Opinió · Política
Sort en tenim, de Societat Civil Catalana
Opinió · Política
Que no ens marquin un gol a l'últim minut
Opinió · Política catalana
Per què NO podem fer noves eleccions al març
Indica publicitat