Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juliol del 2015 | 11:13
Opinió · Política catalana
Jordi Romero
Membre de Compromís per la Independència d'ICV

Tot suma

No s'havia mobilitzat de forma continuada tanta gent amb un objectiu comú des de l'Assemblea de Catalunya. Si llavors el motiu principal era acabar amb el franquisme, ara l'objectiu comú és la Independència.

Barcelona · Una mobilització popular important per les manifestacions dels 11S i l'altíssima participació al 9N, i perquè molta gent, en els pobles i barris, fa molt que estan en campanya constant. Malgrat això encara no assegurem suficients vots en un referèndum sobre la Independència.



 

Humilment penso que la nostra millor aportació a la independència de Catalunya és treballar i estar a dins d'ICV i amb els independentistes d'EUA i Procés Constituent incorporar al màxim de voluntats a la República Catalana Independent."

 

Ara tindrem unes eleccions que seran extraordinàries. Perquè es pretenen sense rendició de comptes sobre una obra de govern que ha tingut el suport  del PP, del PSC i darrerament d'ERC, i perquè en un termini no massa llarg hem d'exercir el dret a l'autodeterminació i fer una constitució catalana cap a una República que doni resposta a les demandes socials. La República Catalana és a on ens trobem els independentistes d'esquerres amb el que han nomenat els del "si es pot".

 

A l'Assemblea de Catalunya, no es va fer un examen sobre quan antifranquista s'era  o que s'havia fet durant la dictadura, perquè no hagués existit. Ara es vol examinar qui és més o menys independentista, en funció de si té altres prioritats i en quin ordre les posa.

 

És imprescindible incorporar a la independència el mig milió de vots que li calen per guanyar i això vol respecte.  No el demanem a CDC, simplement pels seus interessos de classe, però sí a  aquells que es reivindiquen d'esquerres.

 

Fa temps que els independentistes d'ICV patim una intensa campanya per deixar el partit. Som conscients que de cop i volta ni se'ns estima ni se'ns aprecia tant com tot això i que la campanya està destinada a perjudicar la possible confluència i els bons resultats electorals que sembla podrien aconseguir.

 

Els independentistes d'ICV, fora de la organització o integrats en alguna altra, seriem irrellevants i no influirien en res. Que deixem ICV només provocaria uns quants titulars mediàtics i talls de veu que serien repetits fins a la sacietat.

 

Humilment penso que la nostra millor aportació a la independència de Catalunya és treballar i estar a dins d'ICV i amb els independentistes d'EUA i Procés Constituent incorporar al màxim de voluntats a la República Catalana Independent.

 

Per la independència, ens calen també els vots afirmatius de votants d'ICV-EUA, Podem, i fins i tot  PSC. Perquè volem un resultat contundent, sense matisos que sigui acceptat internacionalment.  No?

 

 

Jordi Romero

Membre de Compromís per la Independència

ICV – La Selva

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Romero
Jordi Romero
Membre de Compromís per la Independència d'ICV
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat