Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de d'abril del 2015 | 18:01
Opinió · Política
Carles Mundó (@CarlesMundo)
Advocat

El 24-M ens comptaran

Ha començat oficialment el compte enrere per les municipals del 24 de maig. Per més que el manual digui que unes eleccions municipals no es poden extrapolar de a la política general i que a cada lloc hi ha una dinàmica particular, el cert és que els resultats del 24-M a Catalunya seran observats per tothom com el termòmetre per saber quin és l'estat de salut del procés sobiranista. 

Les eleccions municipals seran, sense cap dubte, la primera volta de les eleccions al Parlament anunciades pel 27-S. Una victòria clara als ajuntaments dels partits que defensen que Catalunya ha de ser un Estat independent és el que encendrà totes les alarmes al govern de Madrid i al bloc del 'no'; pel contrari, si els partits sobiranistes fan un paper discret, molts donaran per acabat l'intent.

Per encarar el 27-S amb prou garanties d'obtenir un resultat ampli per fer una cosa tan apassionant i difícil com fer néixer un nou Estat, cal una victòria rotunda de les forces sobiranistes a les eleccions municipals. El 24-M ens comptaran; per això és imprescindible que hi hagi una participació massiva que doni suport als partits que explícitament defensen que Catalunya esdevingui un Estat independent.
Un gran resultat en el conjunt del país ha de comptar també amb un gran resultat a Barcelona"
Davant d'aquest objectiu cal que tothom ofereixi missatges clars, tal com ERC i CDC han fet amb el 'full de ruta' signat fa poc. Per això desconcerta a molts votants que un dels membres de la federació de Convergència i Unió no aclareixi fins el mes de juny, quan els ciutadans ja haurem votat, si es desmarca o no del full de ruta signat pel seu soci de coalició.

És essencial que ajuntaments que sorgiran del 24-M tinguin una majoria clarament compromesa amb la independència perquè són una peça clau per assegurar l'èxit d'aquest procés. El Govern de Catalunya necessitarà tenir el món local al costat per fer les passes del complex camí que pot començar el 27-S amb les eleccions al Parlament.

Un gran resultat en el conjunt del país ha de comptar també amb un gran resultat a la ciutat de Barcelona, que ha d'evitar desdibuixar-se en fórmules de govern ambigües. En aquest sentit, un gran resultat d'Alfred Bosch, que pugui condicionar les prioritats polítiques de l'Ajuntament de Barcelona sembla, avui, la millor garantia per afrontar amb èxit el naixement d'un nou país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carles Mundó (@CarlesMundo)
Carles Mundó (@CarlesMundo)
Advocat
Opinió ·
Barcelona, capital d'Estat o de província?
Opinió ·
Un full de ruta per ser majoria
Indica publicitat