Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de d'abril del 2012 | 17:26
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Plantar cara a Espanya

La implantació del Decret de Nova Planta el 1716, dos anys després de la derrota del 1714, ha marcat la història del nostre País i, des d'aleshores ençà, els intents d'aniquilació cultural i lingüística del poble català per part de l'Estat espanyol han estat continus.

En època de dictadures com la de Primo de Rivera (1923-1931) o la del general Franco (1939-1975) aquests intents han estat explicats públicament i mostrats amb orgull. En èpoques de democràcia, com ara, els intents han continuat mitjançant   l'aprovació de lleis injustes i l'aplicació de sentències antidemocràtiques.

Un dels objectius del Partit Popular, hereu de la ideologia dels guanyadors de la guerra civil i aixopluc dels dirigents del règim feixista, és destruir la llengua la cultura i la identitat catalanes. Per això va portar l'Estatut als tribunals espanyols i va promoure la fatal  sentència, que els ha servit per reiniciar l'atac contra Catalunya.
El Govern català ha de començar a actuar com un Estat si vol aconseguir el pacte fiscal"
Primer va ser l'ensenyament, perquè si el català té alguna possibilitat de sobreviure és només si es manté com a llengua vehicular dels centres, d'aquí la seva obsessió per atacar el mètode d'immersió lingüística utilitzat a les escoles catalanes. Ara ha arribat l'hora d'atacar els mitjans de comunicació, per això intenten espanyolitzar la televisió i la ràdio públiques de Catalunya i, més endavant, l'objectiu seran les administracions publiques perquè és en aquests tres àmbits: ensenyament, mitjans de comunicació i administracions públiques on més s'ha normalitzat l'ús del català.

Per tot això es fa difícil d'entendre que el Govern català i les administracions catalanes, coneixedores d'aquest objectiu, no utilitzin tots els mitjans de què disposen per aturar aquesta barbàrie. És difícil d'entendre que no s'oposin als canvis proposats a la  televisió de Catalunya. És difícil d'entendre que donin 300.000 euros a la Feria d'abril, instrument d'espanyolització de Catalunya, mentre les nostres entitats agonitzen. S'imaginen la Junta d'Andalusia donant aquests diners perquè els catalans que hi viuen puguin beure cava i menja coca el dia de Sant Joan?

El Govern català ha de començar a actuar com un Estat si vol aconseguir el pacte fiscal. I si, com diu, està disposat a plantar cara al Govern d'Espanya per defensar Catalunya, ha d'aturar totes aquestes actuacions que, de forma gradual i continuada, l'estan destruint.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat