Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de novembre del 2012 | 18:07
Opinió
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Se'ls veu el llautó

Uns 300 intel·lectuals espanyols, entre els quals hi ha ex-ministres, han signat un manifest per contrarestar l'independentisme català. En aquest manifest, amb signants d'un anticatalanisme palès com l'escriptor Mario Vargas Llosa, es diu que Catalunya no ha patit mai espoli fiscal i que no hi ha animadversió contra els catalans a l'Estat espanyol.

És un document que pretén frenar l'avenç de l'independentisme, però molt poc creïble perquè l'espoli fiscal l'ha reconegut ─i fins i tot quantificat─ el Govern espanyol, i perquè negar l'animadversió d'una part dels espanyols contra Catalunya és del tot improcedent: només cal escoltar emissores com la COPE, mirar cadenes de televisió com Intereconomia o 13TV o llegir diaris com l'ABC, El Mundo o la Razón 

Però el que fa més inversemblant el manifest federalista és que totes aquestes persones que, ara, han signat aquest document, no han dit res mentre l'Estat espanyol portava a terme una ferotge recentralització: no han dit res mentre l'Estat espanyol buidava de contingut les autonomies i recuperava competències.

Tampoc no van dir res quan el Congrés dels diputats va retallar l'Estatut, ni quan el PP i el PSOE el van portar als tribunals, ni quan el Tribunal Constitucional va dictar sentència i va declarar inconstitucionals una bona colla d'articles que havien estat votats i aprovats pel poble de Catalunya el 18 de juny del 2006.

I han continuat en silenci mentre els tribunals, el Govern espanyol i alguns mitjans de comunicació de l'Estat intentaven destruir el sistema educatiu català, fins i tot van callar quan el ministre Wert va declarar que el seu objectiu era espanyolitzar els alumnes catalans. I, ara, de sobte s'han sentit federalistes just quan els catalans i catalanes hem decidit que no ens aturarem, perquè tenim clar que per sobre de la democràcia no hi ha res ni ningú.

Un altre intent, però poc creïble, per frenar l'avenç dels qui volem que Catalunya esdevingui el proptat d'Europa. Hauran d'esforçar-se més perquè fins ara se'ls veu el llautó.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Opinió · Política
La ignorància del senyor Montoro
Indica publicitat