Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de maig del 2012 | 17:34
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Una altra bufetada a Catalunya

Les darreres mesures recentralitzadores del Govern espanyol han suposat una altra bufetada a Catalunya, com gairebé totes les decisions que setmanalment vomita el govern Rajoy. L'anunci de la recuperació del control de les conques hidrogràfiques és l'inici del què ja fa temps ens temíem a les Terres de l'Ebre: l'espoli de l'aigua.

El transvasament de l'Ebre plana sobre l'horitzó amb mes força que mai per més que el Govern de la Generalitat digui que no té res a veure una cosa amb l'altra. Que ens diguin, sinó, quines són les conques hidrogràfiques que volen controlar i per què.

I aquesta setmana, a més, hem hagut de suportar que la vicepresidenta del govern espanyol ens prengui per babaus i digui, sense immutar-se, que el govern de Mariano Rajoy està volcado en Catalunya.

Hem arribat a un punt que comencem a perdre els papers, el Govern espanyol s'ha descarat tant que ha arribat a límits insostenibles. Ens diuen sense embuts que no ens tornaran els diners que ens deuen i que hem de continuar retallant, d'acord que fa temps que sabem que no tenen paraula, però no sabíem que a més se'n sentien orgullosos.
Algú hauria de dir al govern d'Espanya que ja estem farts que ens robin, ens humiliïn i ens menystinguin"
Ens diuen que estan recentralitzant les nostres competències, d'això se'n diu furtar, i que ho fan pel nostre bé, perquè no sabem administrar-nos. El ministre d'Hisenda i d'Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, nega que Catalunya pateixi espoli fiscal i es permet donar-nos lliçons d'història dient que no és hora de construir països artificials, referint-se a Catalunya.

Algú li hauria de dir que aquí l'únic artificial és l'Estat espanyol que s'ha forjat mitjançant la imposada castellanització de tots els altres pobles d'Espanya. Algú li hauria de dir que l'únic concepte de l'Edat Mitjana és la monarquia i no pas el fet de voler  tenir un estat propi o és que no sap que al segle XIX hi havia 76 estats al món i ara n'hi ha 196.

Algú li hauria de dir al senyor Montoro que aquí les úniques traves intel·lectuals són les seves quan nega l'espoli fiscal i la nació catalana i que el negacionisme ja sabem qui el practica.

Algú hauria de dir al govern d'Espanya que ja estem farts que ens prenguin per ximples, ens menteixin, ens robin, ens humiliïn i ens menystinguin, que no estem disposats a aguantar més i que ja sabem que amb Espanya no hi ha res a fer, per això volem un estat propi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat