Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de novembre del 2012 | 18:49
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

President, ara us toca fer de candidat

President Mas: esteu aconseguint que milers i milers de ciutadans sobiranistes que no voten ni votaràn CiU us donin suport i admirin la vostra fermesa i decisió per tal d'aconseguir un Estat propi. Això és un fenomen nou que no és comparable ni amb les millors etapes del President Pujol.

Ara, President, heu aconseguit que tant els independentistes històrics com les noves generacions netament nacionals vegin en vós el President del país que els pot portar a Ítaca, per a ésser ciutadans catalans normals en el concert de les nacions a Europa i el món. I aquest ja és, avui dia, el vostre èxit.

Avui, però, comença una campanya electoral i vós no sereu solament el President de Catalunya, sinó el candidat de CiU. Això us obliga a anar amb molt de compte, donat que haureu de representar molt més que els altres candidats a la Presidència. És bo, doncs, de cara al futur, que sabeu evitar l'enfrontament amb el bloc del SÍ . Junqueras i Herrera us han d'acompanyar perquè un procés d'alliberament nacional com el què s'albira necessitarà de molta confiança, pluralitat i transversalitat.
President: eviteu enfrontaments entre el bloc del SÍ. Aquest treballa a favor de la construcció del país"
El proper dia 26 de novembre Mas, Junqueras i Herrera hauran de seure plegats i fer un contundent full de ruta per tal d'aconseguir ─i guanyar─ el dret a decidir. Repeteixo: eviteu enfrontaments entre el bloc del SÍ. Aquest és un bloc plural, amb projectes diferents, però que entre ells es complementen a favor de la construcció del país.

President: també caldrà que demostreu molta comprensió i molta contenció per a sumar els sectors marginals o alternatius ─com la CUP─ al gran projecte. Perquè també els necessitem. I si es confirmen les enquestes electorals, caldrà tenir preparada una pista d'aterrament pels sectors catalanistes desenganyats del PSC, perquè tampoc no ens interessa la dispersió no controlada de l'espai dels socialistes.
El dret a decidir no és únicament de CiU sinó de tot l'espai sobiranista"
Vós heu dit que seguireu fins a haver portat el país a Ítaca. I que després d'això voleu tornar a ser un militant de base. Això us honora, President. Entenem, doncs, que el 25-N vulgueu el màxim resultat per a CiU. Entengueu també, President, que aquest dret, el dret a decidir, no és únicament de CiU sinó de tot l'espai sobiranista i de la societat civil, i aquesta darrera és fonamental. 

President: estem amb vós. Mantingueu-vos ferm. Els atacs contra vós i el país tot just acaben de començar, però no us preocupeu perquè, quan us gireu, segur que veureu que teniu una bona part dels ciutadans del país darrere vostre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat