Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de setembre del 2012 | 18:12
Opinió · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

11-S: ordre democràtic, cap provocació ni violència

Centenars de milers de ciutadans de Catalunya marxaràn sobre ─i des de─ Barcelona per a manifestar-se per la independència nacional de Catalunya. Serà un mar d'estelades i esperem que també ho sigui de banderes europees.

Esperem que la concentració sigui també un mar de pancartes reivindicatives de totes les lluites sectorials que podrien solucionar-se en bona part si s'acabés l'explotació colonial que pateix Catalunya.

Però aquest esclat de llibertat provoca, ja, odi i impotència per part dels poders fàctics i dels aparells inconfessables de l'Estat i, desgraciadament, ja hi ha informacions d'intel·ligència de possibles maniobres de provocació, alteració de l'ordre democràtic i de brots de violència. Aquestes filtracions intenten, una vegada més, encarar i enfrontar la bona gent del país amb la seva policia i, sobretot, pretenen evitar l'impacte de milers i milers d'estelades i centenars de milers de ciutadans manifestant-se lliurement i donar la imatge ─buscar la fotografia─ de violència i de desordre que tan hàbilment i sense escrúpols van aconseguir a l'última gran manifestació de la vaga general.
No n'hi ha prou de fer una manifestació de tant en tant. Catalunya ja no tolerarà un nou acte de 'coitus interruptus'"
Els independentistes militants, en primer lloc, i tots els ciutadans de Catalunya que participin en aquesta manifestació en segon lloc han d'ajudar a impedir i a tallar de soca-rel qualsevol provocació d'aquests professionals mercenaris ─i també, cal reconèixer-ho, d'algun que altre insensat que hi pugui aparèixer.

Els organitzadors de l'Assemblea Nacional Catalana i els seus serveis d'ordre s'han de sumar a la seguretat conjunta amb la Policia de Catalunya i han actuar amb la màxima coordinació. I que no tinguin cap mena d'escrúpols ni complexes: jo vaig ser el màxim responsable de la seguretat en les dues primeres grans manifestacions d'aquest país el 1976 i 1977. Llavors era molt més dificil entendre's amb aquells cossos de seguretat aliens a Catalunya, però tot i això ens vam coordinar i treballar colze a colze per tal que no hi hagués ni un sol incident. I si en va haver algun, coordinadament es va reprimir usant l'ordre democràtic.

Com no es podrà ara, doncs, confiar en la nostra pròpia policia? No podem estar acomplexats ni tenir actituds infantils. He dit amb contundència aquests arguments perquè ja a dia d'avui hem d'actuar com ho farem el 12 de setembre: amb vocació d'Estat i sense complexos. I els ciutadans ens exigiran molt perquè no n'hi ha prou de fer una manifestació de tant en tant, per important que aquesta sigui. El poble de Catalunya ja no tolerarà un nou acte de coitus interruptus.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat