Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de setembre del 2013 | 12:33
Opinió · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

La importància de la seguretat democràtica

A vegades una part de la nostra innocent i acomplexada classe política no ha sabut donar prou importància a què, després del 23 de febrer de 1981, es posessin les bases i l'estratègia per a construir una veritable Policia Nacional de Catalunya - Mossos d'Esquadra.

Els més de 17.000 membres actuals més les nostres policies locals conformen un col·lectiu de seguretat al servei del país plural però fidel a les institucions, que són un element molt important de prevenció en contra qualsevol temptació de desastabilització de la societat catalana.

Ahir, 11 de setembre de 2013, amb la Via Catalana, més de 5.000 efectius dels Mossos d'Esquadra i de les Policies Locals van cobrir sense ni un sol incident els 400 quilòmentres de la Via Catalana cap a la independència. La seva presència i el seu servei a tots els ciutadans de totes les ideologies va demostrar la validesa del model policial català. I així haurien de reconèixer-ho els militants del PP i de C's que van estar també protegits en tot moment pels Mossos en els seus actes polítics.

L'incident del vespre a la llibreria Blanquerna vinculada a la Delegació de la Generalitat a Madrid va ser un fet lamentable però també una visualització de què pot arribar a passar quan hi manquen uns serveis de seguretat per a garantir la llibertat d'expressió i el dret de reunió i manifestació.

També per desgràcia a Catalunya hi deuen haver --i tots ells estan detectats i controlats-- energúmens de les mateixes característiques dels què van actuar a la capital de la metròpoli. Però hi ha una diferència: aquí saben que hi ha tolerància zero i que, si ho intenten, tindran una resposta contundent.

Cal, doncs, que els ciutadans de Catalunya enteguin que potser en les ments malaltes d'alguns dirigents de les clavegueres de l'Estat hi podria haver la temptació d'exportar a Catalunya brots de radicalisme, perquè allò que més els devia preocupar ahir deu haver estat veure prop de 2 milions de persones manifestant-se per tot el país sense ni un sol incident. 

Així doncs, els ciutadans de Catalunya han de treballar colze a colze i amb confiança amb les nostres forces de seguretat per a escapçar qualsevol brot de violència i també per a detectar tot tipus d'energúmens que intentin alterar l'ordre democràtic que sempre ha caracteritzat totes i cadascuna de les manifestacions del poble de Catalunya.

L'incident produit a la cruïlla entre el Principat i el País Valencià, en el qual hi va ser protagonista una unitat especial d'intervenció de la Guàrdia Civil, també obliga a fer reflexió, no sols a les autoritats espanyoles sinó també al propi cos de la Guàrdia Civil, el qual a vegades és usat pel nacionalisme espanyol en les seves maniobres per a imposar una Espanya que és un fracàs. 

La Guàrdia Civil no hauria d'oblidar mai els seus companys que a Catalunya van estar al costat de la República i del Govern de la Generalitat, els que van saber connectar amb el país que servien.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat