Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de maig del 2016 | 10:54
Opinió · Societat civil
Jaume Marfany
Filòleg i vicepresident de la CAL

ANC: A qui votar?

A principis de 2010 em vaig incorporar a una organització, recentment creada, que s'anomenava Moviment per la Independència. Aquesta organització pretenia constituir una nova entitat assembleària que tindria com a únic objectiu aconseguir per a Catalunya un Estat independent.

Des del 2010 fins ara han passat més de sis anys i un munt de coses en aquest país, la majoria positives i extraordinàries. Han estat més de sis anys treballant per i amb l'ANC. Aquests anys i el fet de ser un dels 200 membres que van convocar, el 2011, la Conferència Nacional per l'Estat propi, embrió de l'ANC, crec que em confereixen el dret d'opinar sobre les properes eleccions al Secretariat Nacional de l'Assemblea. Unes eleccions sempre importants, però que ara i avui poden esdevenir decisives per al futur de l'ANC i del propi procés d'independència.

Una ANC fidel a les bases i disposada a complir amb el seu únic objectiu: Recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d'un Estat de dret, democràtic i social"

Tots nosaltres, les persones membres de ple dret de l'ANC, hem de reflexionar profundament, com sempre hem fet, a quines persones concedim el nostre vot en les eleccions del 14 de maig. És bo recordar que l'ANC som nosaltres, els associats, organitzats en assemblees territorials, sectorials i exteriors. És convenient recordar-ho, perquè el que farem el dissabte 14 de maig serà nomenar les persones que ens han de representar en el si del Secretariat Nacional de l'Assemblea.

Cadascú sabrà molt bé quin perfil de representant vol que el representi en totes aquelles decisions que, sens dubte, haurà de prendre el proper SN de l'ANC. M'agradaria compartir amb tots vosaltres quin és el meu perfil de candidat.

Votaré  aquelles persones que no són gent de partit. O que, si ho són, que han demostrat amb la seva feina durant aquests anys a l'ANC, que sempre han posat els interessos del país per davant dels interessos de partit. Aquelles persones capaces de defensar els acords de l'ANC encara que siguin contraris a les seves posicions ideològiques i preferències de partit. Votaré aquelles persones per a les quals l'ANC no és només un trampolí que els pot servir per a les seves ambicions polítiques.

Votaré  aquelles persones que conec i que sé de la seva feina dins del SN, alguns durant dos mandats i altres que només hi ha estat durant el darrer. Persones que no s'anomenen ni "crítics" ni de cap altra manera. Persones que han lluitat dins de les respectives comissions, fent front a l'immobilisme decretat per alguns coordinadors i coordinadores, per intentar evitar el bloqueig del SN, cosa que, malauradament, no es va aconseguir.

Votaré  aquelles persones de l'actual SN (que es tornen a presentar) que es van mantenir ferms i no van boicotejar la convocatòria de plenari del passat mes de desembre. Una convocatòria ja desesperada per intentar que l'ANC no romangués ni un dia més inactiva i mantenint un silenci còmplice quan el pacte per la investidura i de retruc el propi procés es trobaven en una situació molt perillosa.

Votaré  aquells candidats que primer han pensat en el treball de l'Assemblea i no pas en començar a preparar candidatures a les eleccions dos mesos abans amb articles, presentacions i actes al territori sense cap altre objectiu que "mostrar-se" als mitjans i a la pròpia gent.

Votaré aquells candidats que han respectat la decisió de l'assemblea general del passat 17 d'abril pel que fa a l'eliminació de la possibilitat de formar equips o llistes de candidats. No puc votar de cap manera aquelles persones que primer van intentar, sense èxit, fer una interpretació manipulada de les esmenes aprovades a l'AGO (cal que vegeu l'acta del SN de dissabte 30 d'abril) i que, a més, després de corregida aquesta manipulació a requeriment de moltes territorials, van continuar insistint en la línia de la "llista" i de "l'equip" a través d'un manifest en forma d'article.

Votaré  persones, no noms. Ja fa molt de temps que ni els noms, ni les imatges mediàtiques, no m'impressionen perquè, massa sovint, molts dels que apareixen als mitjans només busquen la seva pròpia promoció personal.

Votaré  persones clares i franques, persones que donen la cara i que no necessiten presentar-se sota el paraigües de noms mediàtics per tal d'assegurar-se sortir elegits.

Votaré  aquells candidats que sé que seran fidels a la Declaració Fundacional de l'ANC de 2011 i que compliran estrictament el Full de Ruta aprovat en l'assemblea general de Manresa. Molts d'ells seran els mateixos que durant el darrer any han intentat que el SN complís amb el Full de Ruta aprovat a Lleida el 2015 i que altres, amb les seves tàctiques dilatòries i partidistes han bloquejat un dia rere l'altre.


El meu vot el 14 de maig serà per als candidats i candidates que volen de veritat una ANC forta, decidida, unida i transversal. Una ANC fidel a les bases i disposada a complir amb el seu únic objectiu: Recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d'un Estat de dret, democràtic i social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jaume Marfany
Jaume Marfany
Filòleg i vicepresident de la CAL
Opinió · Política catalana
El procés trontolla?
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
La fotografia · Política
Nou fracàs de convocatòria de Societat Civil Catalana
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Indica publicitat