Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de març del 2012 | 17:00
Opinió · Societat civil
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Els reptes de l'Assemblea Nacional Catalana

Dissabte passat, l'Assemblea Nacional Catalana va aprovar el full de ruta cap a la independència que passa per diverses fases fins a assolir l'objectiu desitjat. El primer que cal és arribar a tots els racons del País i crear delegacions locals a tots els pobles de Catalunya perquè el missatge arribi a la gran majoria de ciutadans.

Malgrat la feina que s'ha fet, que és molta, estem a l'inici del procés, hem acabat la fase  constituent, ens hem dotat de l'eina i, ara, l'hem de saber utilitzar correctament. Al nostre País hi ha moltes persones que volem un estat propi, que creiem que si som una nació hem de tenir un estat com les altres nacions del món, que no podem continuar més temps sota les urpes de l'Estat espanyol que, diàriament i contínua, ens empobreix econòmicament i humana.

Totes les persones que volem un estat propi hem de ser capaces de posar-nos d'acord i  compartir el mateix full de ruta que ens ha de dur a la llibertat nacional, només hi pot haver un únic projecte nacional català prou fort per vèncer els obstacles i superar les trampes i els paranys que ens posarà l'estat espanyol.
El repte serà convèncer la classe política catalana perquè assumeixi el projecte, ja què la independència no l'aconseguirem dins de la legalitat espanyola"
No podem perdre energies en projectes alternatius ni malbaratar recursos en propostes que ens allunyin de l'objectiu marcat. Els convençuts, que en som molts, hem de convèncer els que encara no ho són, persones que, tot i no ser favorables a la independència de Catalunya, poden arribar a entendre les nostres raons i no posar obstacles a un futur estat català si veuen el nostre projecte com un projecte integrador, amable, just i que els garanteix millors condicions de vida. Arribar a aquestes persones és el repte que tenim ara mateix i és el que ens permetrà passar de l'actual majoria fins a la majoria suficient per poder convocar el referèndum.

L'altre repte, un cop assolida aquesta majoria, serà convèncer la classe política catalana perquè assumeixi el projecte, que el faci seu i afavoreixi, així, les condicions necessàries per fer el referèndum dins o fora de la legalitat espanyola. Perquè és ben clar que la independència no l'aconseguirem dins de la legalitat espanyola, basada en una constitució obsoleta i anacrònica que considera l'exèrcit garant de la unitat d'Espanya quan l'exèrcit ja no és espanyol, és europeu, i el comanden des de Brussel·les.

La societat civil catalana hem de fer la nostra feina i els polítics han de fer la seva: si els demostrem el què volem sense esquerdes, sense personalismes, sense capelletes, amb unitat i transversalitat, el Govern català i el Parlament de Catalunya acabaran liderant aquest procés, perquè no tindrà cap sentit governar contra el poble.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat