Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de març del 2013 | 17:10
Opinió · Societat civil
Muriel Casals
Economista i número tres de Junts pel Sí

La gent d'Òmnium ens hem posat en marxa!

Per una entitat que va ser creada fa 51 anys amb la missió principal de "salvar-nos els mots" adonar-nos que ara ens correspon treballar per "accedir al ple domini de la terra" ens provoca un gran entusiasme. Som conscients de les dificultats, de la mateixa manera que els que fa cinquanta anys es van proposar restablir l'ús normal del català al carrer, a les institucions i sobretot a l'escola afrontaven una situació que era complicada i perillosa. 

De la mateixa manera? No ben bé. Ara vivim en un marc institucional democràtic i les agressions que els adversaris de la catalanitat adrecen a la nostra llengua i a la nostra han de ser interpretades com unes faltes greus en contra de la democràcia. El perill avui rau en que ens tornin a situar en la tesitura de resistents quan nosaltres volem avançar.

L'actuació de les institucions espanyoles en contra del sistema educatiu català mostren la mala qualitat del model polític que es va pactar en la transició. Caldria que algún amic amb seny advertís als polítics que governen a Espanya i també als que son a la oposició que amb el seu comportament estan fent un flac favor al seu país. Tant de bo trobin aquests amics i tant de bo que els escoltin.
La nostra tasca és mantenir la fermesa per seguir el camí que hem emprès"
Pel que fa a nosaltres aquesta a no és la nostra feina. La nostra tasca ara mateix és la de mantenir la fermesa per seguir el camí que hem emprès. Un camí que condueix a enriquir el mapa d'Europa amb un nou color, el nostre. L'aportació de la llengua i la cultura catalanes sense els entrebancs que suposa la manca d'un aparell d'estat farà més divers i variat el patrimoni europeu.

Treballant pel nostre estat estem de fet millorant el procés de construcció europea; ens necessiten i no podem fallar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Muriel Casals
Muriel Casals
Economista i número tres de Junts pel Sí
Opinió · Política
Carta als reis
Opinió ·
Units cap al 9-N
Indica publicitat