Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de gener del 2016 | 10:15
Opinió · Política
Muriel Casals
Economista i número tres de Junts pel Sí

Carta als reis

Us escric aquestes notes la tarda del dia 5. Mentre esperem l'arribada dels reis, els que són mags o màgics, aquests reis en els que els republicans posem la nostra fe. Perquè el cert és que som un país de gent que creu, som persones carregades de fe, de bona fe més exactament.

Si no haguèssim tingut una fe molt forta en la capacitat del nostre país per sobreviure a tantes malifetes com ens han fet durant els darrers 300 anys de la nostra història no seriem on som, no seriem qui som.


Una bona qualitat, doncs, la fe que ens ha assegurat la supervivència i ha mantingut la voluntat d'avançar. Però per fer els passos crucials que ara mateix tenim a l'abast ens manquen dosis considerables d'una altra qualitat. Ens manca la confiança. Els reis ens han de dur confiança en nosaltres mateixos o més en concret, els demanem que ens portin confiança dels uns cap als altres. Necessitem de manera urgent reconèixer la capacitat d'aquells que no pensen exactament com nosaltres, de fer aportacions positives en la construcció del futur país que volem compartir.


Volem viure en un país fet de la suma de moltes diversitats, precisament ara que hem avançat molt en fer reconèixer la nostra diversitat, la nostra especificitat en el panorama mundial. Volem viure respectant tota mena de diversitats i de manera molt especial la diversitat ideològica; ara que el debat sobre el que signifiquen les classes socials, o sobre el paper de les ideologies tradicionals de dreta i esquerra estan en discussió no podem mutilar la societat catalana de cap veu, de cap expressió.


Acceptem que existeix el sectarisme (forma part de la diversitat) però proposem-nos de sucumbir-hi el mínim possible. En tot cas, demanem als reis que ens procurin dosis d'humor com a eina eficaç i divertida per desarticular postures o propostes d'exclusió. De ningú i de cap idea.

 

Muriel Casals

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Muriel Casals
Muriel Casals
Economista i número tres de Junts pel Sí
Opinió ·
Units cap al 9-N
Opinió · Societat civil
La gent d'Òmnium ens hem posat en marxa!
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Notícia · Política
Kereban: "La manera com afrontem les coses a Europa, en el segle XXI, és mitjançant la discussió i el vot"
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Indica publicitat