Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de desembre del 2011 | 16:15
Opinió · Societat civil
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Nacionalment ambiciosos

Espanya ha deixat passar totes les oportunitats per entendre's amb Catalunya, la darrera va ser l'any 2005 quan no va acceptar l'Estatut  aprovat pel Parlament, i el va dinamitar presentant recursos d'inconstitucionalitat i judicialitzant el fet català.

Ha arribat, doncs, l'hora de Catalunya, ha arribat l'hora de ser nacionalment ambiciosos per tenir les mateixes possibilitats, els mateixos recursos i les mateixes oportunitats que tenen altres pobles d'Europa i fins i tot altres pobles d'Espanya que no han hagut de ser obligatòriament solidaris.

La societat catalana està cansada de veure com el Govern de la Generalitat ha de pidolar el que li deuen, està cansada de sentir-se menystinguda com si hagués estat vivint per sobre de les seves possibilitat quan Catalunya mai no hi ha viscut, ans al contrari els seus recursos han servit perquè altres zones de l'Estat hi visquessin. I, ara, ens trobem més endeutats que ningú per haver pagat les despeses dels altres, sense poder fer front a les nostres necessitats i havent de retallar els recursos i els serveis socials de la nostra gent.

Ha arribat l'hora que la societat civil organitzada, com ho va estar quan va fer les més de 500 consultes sobiranistes, treballi conjuntament i desacomplexadament amb les institucions per aconseguir un estat propi. Perquè econòmicament no hi ha cap poble que pugui resistir l'espoli fiscal que Catalunya ha patit i continuar patint. Perquè la consciència que Espanya es queda amb els nostres recursos ha quallat amb força en una part majoritària de la societat catalana. Perquè políticament ja no ens queda cap recorregut, la via estatutària és morta i la via federalista mai no ha esta contemplada per Espanya.
Haurem de ser nosaltres qui empenyem els polítics a ser nacionalment ambiciosos
El pacte fiscal és el darrer recorregut que li queda al Govern de Catalunya per negociar amb Espanya i no l'aconseguirem. Ens oferiran alguna altra cosa que potser l'anomenaran pacte fiscal, però el pacte fiscal, tal i com nosaltres l'entenem, amb una agència tributària catalana que recapti els nostres impostos i que després pagui a Espanya la part que li correspongui de despeses estatals no ens el concediran, perquè l'únic que li interessa a Espanya de Catalunya és obtenir-hi recursos.

La societat catalana està preparada, ha expressat que està disposada a votar la independència  d'aquest país si hi ha les condicions necessàries, per això s'ha creat l'Assemblea Nacional Catalana, una organització transversal de base territorial que treballa, conjuntament, amb les institucions com l'Associació dels municipis per la independència, amb l'objectiu d'estendre la base social de l'independentisme i fer pedagogia per aconseguir un estat propi.

A hores d'ara tenim les condicions econòmiques, polítiques i socials per poder convocar un referèndum, però als nostres polítics els falta ambició nacional, haurem de ser nosaltres qui els empenyem a ser nacionalment ambiciosos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat