Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de d'octubre del 2014 | 17:24
Opinió
Jaume Marfany
Filòleg

Trepitgem ferm...

Estem vivint uns dies carregats d'intensitat i d'una gran tensió emocional i política. I tot apunta que ambdues tensions aniran en augment. El divendres 3 d'octubre va ser un d'aquests dies tensos.

La cimera política convocada pel president de la Generalitat semblava allargar-se en excés. Alguns ja s'atrevien a aventurar que la unitat d'acció dels partits polítics favorables a la consulta començava a esquerdar-se per alguna banda.

Quan vam sentir dir al president "ha anat bé" crec que tots vam tornar a respirar tranquils. Quan més endavant va sorgir la frase "anem endavant i ho farem junts", a mi particularment em va venir a la ment de nou una lletra: la V baixa. La V de voluntat, la V de Via Catalana, la V de votar, la V de victòria.

Dissabte, el procés encara en va sortir més reforçat amb l'acte de lliurament de les 920 mocions de suport a la consulta, aprovades en els plens extraordinaris celebrats pels respectius ajuntaments. L'acte va ser extraordinari per la seva doble càrrega emocional i política.

Els ajuntaments, els alcaldes, els regidors son els nostres representants més propers, els més directament vinculats amb la ciutadania. Són institucions que gaudeixen d'una gran consideració i prestigi arreu del món. No cal dir, doncs, que el fet que un 97% dels ajuntaments del país es manifesti favorable a la consulta i es posi al servei de la Generalitat per fer-la, haurà causat un gran impacte internacional.
Ningú no ens pot superar en aquest grau d'unitat a l'entorn de la consulta. Sis partits d'ideologia tan diversa mantenen des de fa mesos la unitat d'acció"
Catalunya és un país únic al món en molts aspectes, però no hi ha cap dubte que ningú no ens pot superar en aquest grau d'unitat a l'entorn de la consulta. Sis partits d'ideologia tan diversa i objectius polítics tan dispars mantenen a hores d'ara i des de fa mesos la unitat d'acció a l'entorn del dret a decidir.

El 80% del Parlament català va emetre el seu vot favorable a la Llei de consultes. El 97% dels ajuntaments del país hi donen suport. Segons les enquestes, gairebé un 80% de la població catalana vol exercir el seu dret a vot i en els darrers tres 11 de setembre, les manifestacions al carrer de la societat civil no deixen cap lloc al dubte sobre el que vol una gran part de la població.

Hi ha tres versos del poema "Endavant" de la gran poeta del Baix Llobregat, Joana Raspall, que per a mi contenen un missatge clar sobre el que ens toca fer d'aquí al 9N i encara més en els escenaris que se'ns obriran després de la data de la consulta.

Respira fort, que l'aire és teu!
Trepitja ferm, que el terra és teu!
Parla ben clar, que el mot és teu!

Respirem fort, trepitgem ferm i parlem clar i el futur serà nostre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jaume Marfany
Jaume Marfany
Filòleg
Opinió · Política catalana
Judici al procés d'independència
Opinió · Política catalana
2016: Un resum independentista
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Opinió · Política catalana
Del somriure a la decisió i el coratge
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Opinió · Política catalana
Enguany més que mai. A punt!
Opinió · Política catalana
Per un procés constituent, participatiu, inclusiu i transversal
Indica publicitat