Dimecres, 11 de gener del 2012 | 19:44
 ∑
Crònica · Comunicació
La reacci√≥ espanyola a l'√ļs del catal√† a Twitter
Roger Buch
Politòleg
Mentre ens posem d'acord¬† sobre si les converses a la xarxa social Twitter s√≥n representatives de les tend√®ncies socials o simplement s√≥n l'expressi√≥ d'una minoria tancada en una bombolla, fem una primera aproximaci√≥ a com reaccionen els usuaris espanyols a l'√ļs cada vegada m√©s massiu del catal√†.
 ∑
Crònica · Política
L'etnicisme de Chacón
Ivan Mambrillas
Si Plataforma per Catalunya, d'acord amb les estratègies adaptatives del neofeixisme, practica un etnicisme assuaujat, encobert (la seua divisa és primer, els de casa, no pas primer, els blancs), Carme Chacón en gasta un de ben explícit, obscè:
 ∑ Camps ha hagut d'escoltar avui inc√≤modes gravacions de trucades telef√≤niques
Camps ha hagut d'escoltar avui incòmodes gravacions de trucades telefòniques
Crònica · País Valencià
El circ que no acaba mai
Passen festes, continua el judici de l'expresident valencià Francisco Camps i el seu successor, Alberto Fabra, encerta a dir una de les coses més sensates que s'han sentit els darrers temps al sud del Sénia.
 ∑
Notícia · Societat civil
Una Caravana per l'Estat Propi recorrerà el Maresme el 15-G
L'assemblea de l'ANC Maresme per la Independència ha organitzat la iniciativa, que es preveu multitudinària. Les caravanes, encapçalades per tractors, confluiran a Canet, on se celebrarà un acte amb les intervencions de diversos alcaldes de la comarca.
 ∑
Crònica · Internacional
Escòcia, Flandes, Catalunya, País Basc, Tirol
Toni Reig
Periodista
La notícia que el govern de la Gran Bretanya accepta la celebració d'un referèndum sobre l'autodeterminació del poble escocès, posant condicions, situa en primer pla l'existència de les cinc nacions europees sense Estat on hi ha una forta demanda social i política per poder autodeterminar-se.
 ∑
Notícia · Política
CiU dóna suport al decret de retallades de Rajoy
La federació nacionalista vota a favor de les mesures del PP per "coherència política" tot i no compartir alguns aspectes de les reformes. Amb la suma de vots de populars i convergents, el decret tira endavant al Congrés amb 197 vots a favor i 138 en contra.
 ∑ Bosch ha aprofitat la seva primera intervenci√≥ al Congr√©s per evidenciar el d√®ficit democr√†tic de l'Estat respecte d'altres pa√Įsos europeus
Bosch ha aprofitat la seva primera intervenci√≥ al Congr√©s per evidenciar el d√®ficit democr√†tic de l'Estat respecte d'altres pa√Įsos europeus
Notícia · Política
Bosch s'estrena finalment al Congrés al·ludint al cas escocès
El republicà demana a Rajoy que sigui el David Cameron espanyol i permeti a Catalunya decidir si vol ser independent. El diputat també ha denunciat la gestió "bananera" de l'Estat.
 ∑
Recull de premsa · Política
"Els partits nacionalistes espanyols han engendrat un petit monstre que fuig contínuament cap endavant"
Guillem L√≥pez Casanovas critica l'estat de les autonomies, un artefacte "car i absurd", "per√≤ tamb√© in√ļtil per ser incapa√ß de resoldre les leg√≠times reivindicacions nacionals hist√≤riques d'unes poques comunitats".
 ∑
Recull de premsa · Política
Resina: "El nacionalisme sense horitzó estatal és estèril"
"La por a dissoldre's en l'heterogene√Įtat etnocultural que suposaria un horitz√≥ postnacional impedeix adonar-se que, sense estat propi, la dissoluci√≥ √©s segura".
 ∑
TribunaTV · Política
Roda de premsa de l'ANC sobre la Caravana per l'Estat Propi
Godàs: "Hem arribat a un moment crucial, en què hem d'admetre que Espanya és irreformable"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠