Dimarts, 4 d'octubre del 2016 | 13:34
 ·
La fotografia · Política catalana
President Mas: "És un honor per a un demòcrata i per a un sobiranista català ser processat per haver escoltat la gent"
El president Mas ha comparegut en roda de premsa, juntament amb l'exvicepresidenta i exconsellera de Governació, Joana Ortega, i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per mostrar el seu rebuig a la petició de la Fiscalia de 10 i 9 anys d'inhabilitació per exercir un càrrec públic o de govern.
 ·
Notícia · Política catalana
Colau dóna el seu suport a Mas, Rigau i Ortega
Ahir, després de saber-se que la Fiscalia havia demanat  penes d'inhabilitació de  deu anys per a  l'expresident del Govern Artur Mas i nou anys per a  l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, pels suposats delictes de desobediència greu i de prevaricació per l'organització del 9N l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha afirmat que  ho "Repetirem tants cops com calgui q ".
 ·
Notícia · Política catalana
Llach: "Les peticions d'inhabilitació ens donen més força per materialitzar el mandat democràtic del 27S"

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha manifestat el seu suport al president Artur Mas i a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega davant les peticions d'inhabilitació que ha anunciat avui la Fiscalia. El diputat Lluís Llach ha manifestat que aquest pronunciament de la Fiscalia "ens dóna més força per materialitzar el mandat democràtic del 27S" i

Opinió · Política catalana
Biblioteques públiques a Catalunya al servei de la nova República
Martí Pujol
Vicepresident tercer i president delegat de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació
El sistema de biblioteques públiques de Catalunya és un dels pilars bàsics de l'estructura d'estat cultural que volem per a la Catalunya d'aquest segle. Ja al 1915, Eugeni d'Ors, en el projecte aprovat per la Mancomunitat de Catalunya escrivia que "la instauració del sistema de Biblioteques Populars ha de representar el començ d'una vida nova en els pobles de Catalunya".
 ·
Notícia · Societat civil
Sánchez: "L'Estat no només no es quedarà quiet, sinó que actuarà. I arribarà un temps de desobediència"
En una entrevista concedida al Punt Avui el president de l'ANC, Jordi Sánchez, es congratula del discurs fet pel president Puigdemont durant el debat de qüestió de confiança al que s'enfrontava ja que afirma "Puigdemont va fer un discurs clar, directe i inequívoc. I això s'agraeix, perquè és el que la població demana als polítics: que parlin clar.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El repte de TV3 a l'Ara
Cada diumenge el diari Ara publica un dossier especial sobre alguna temàtica específica. Aquest passat diumenge de la mà d'Àlex Gutiérrez, possiblement un dels millors especialistes en mitjans de comunicació del país, el dedicava a TV3 i al debat sobre el futur dels mitjans  de televisió públics catalans.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Torra: " És evident que sempre, a una presumpta esquerra, li han provocat –i li provoquen– urticària els fets directament relacionats amb la sobirania catalana"
En un article al Punt Avui titulat "L'última barricada" el periodista Quim Torra afirma que "el vell paradigma de la malvada burgesia catalana –associada al catalanisme–, roman" i que aquest darrerament ha revifat "en una
 ·
Recull de premsa · Política
Borja de Riquer: "Què se'n va fer de la nació de nacions?"
En un article a l'Ara  el catedràtic d'Història Contemporània de la UAB, Borja de Riquer, explica que "Durant la Transició espanyola i per a donar justificació al nou estat de les autonomies, configurat a la Constitució de 1978, es divulgà la idea que la nova Espanya democràtica era una "nació de nacions".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí