Dimarts, 29 de desembre del 2015 | 11:51
Opinió · Política catalana
Mas triomfa a Sabadell
Isidre Palmada
Professor
L'empat de Sabadell és un cop a Mas? Efectivament. És un impuls, una rectificació. Sobretot, és una confirmació. JxSí ha fet molt per seduir la CUP. Però no la satisfarà mai prou. Sempre serà en va.

Opinió · Política
El futur social i el referèndum són impossibles a Espanya
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
"En Comú Podem" va guanyar les eleccions del 20-D davant dels dos partits independentistes per diverses causes. La més important és que ni ERC ni Llibertat i Democràcia no van posar la situació d'emergència social que viu la societat catalana en el centre del seu missatge.

 ·
Crònica · Política catalana
Els alcaldes són el futur de CDC
Convergència busca entre el planter d'alcaldes del partit nous líders que els permetin ampliar la seva base electoral. Es vol combatre el desgast de les sigles amb cares noves i una aproximació a la militància. I això passa per promoure dirigents del món local, alguns dels quals ja formen part de la direcció del partit.
 ·
Crònica · Seguretat
2016: sense Govern i sense projecte nacional de seguretat
Cal sortir del platejament d'un Departament d'Interior i avançar cap a un Departament de Seguretat Nacional, que inclogui tots els elements de la seguretat, i elaborar el Llibre Blanc definitiu de la Seguretat Nacional de Catalunya.
 ·
Recull de premsa · Política
Salvador Cardús: "Guanyar perspectiva"
En un article al diari Ara Salvador Cardús fa una reflexió sobre la trascendència dels "fets"  dels quals assegura "Els "tot o res", els "ara o mai", els "finals definitius" o els "inicis d'una nova era", a trenta dies vista, fan riure. No són els fets els que fixen la seva pròpia transcendència,
 ·
Recull de premsa · Política
Gifreu: "La ruta del referèndum"
En un article al Punt Avui el professor de la UPF, Josep Gifreu, reflexiona sobre els resultats electorals del 27-S i el 20-D i sobre les possibilitats i les incògnites que aquests han deixat. Així, per Gifreu "encara que els nous mapes polítics de Catalunya i del Regne d'Espanya estiguin a l'obrador,
Opinió · Política catalana
Per què no tornem a començar
Marc Costa
Advocat i politòleg
Diuen que Albert Einstein va afirmar en una ocasió que tots els grans projectes tenen un començament ridícul. Amb aquest pensament podríem descriure perfectament la situació actual del nostre procés sobiranista català.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí