Dijous, 14 de juliol del 2016 | 18:23
 ∑
Crònica · Societat civil
El proper pas de l'Assemblea

Aquesta setmana milers de socis de l'Assemblea Nacional Catalana tindrem l'ocasió de ratificar o rebutjar una proposta del seu Secretariat Nacional sobre el nostre posicionament pel que fa al full de ruta del procés independentista.

Opinió · Política catalana
Un "bistec" per començar
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

La nova coordinació executiva que hagi d'entomar les regnes del Partit Demòcrata Català (PDC) tindrà feina. Com a tot part, la criatura va néixer plorant, per molt que després hi ha qui li vol atribuir una salut de ferro gràcies a la musculatura heretada.

 ∑
Crònica · Afers religiosos
Catòlics demanen al Vaticà que rebutgi a Fernández Díaz com ambaixador a la Santa Seu

El ministre de les clavegueres de l'Estat, Jorge Fernández Díaz, aspira a ser ambaixador a la Santa Seu. Catòlics espanyols i catalans escriuen postals al secretari d'estat del Vaticà, cardenal Pietro Parolin, demanant que rebutgi aquest nomenament.

 ∑
Notícia · Política catalana
Mercè Conesa i Santi Vila es disputaran la presidència del consell nacional del Partit Demòcrata
L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallèsi Presidenta de la Diputació de Barcelona,Mercè Conesa i el conseller de Cultura,Santi Vila, han formalitzat  la seva candidatura a la presidència del consell nacional del Partit Demòcrata Català (PDC), que es triarà a través de primàries el proper 23 de juliol. Ambdós ho haurien anunciat en les seves respectives comptes de Twitter. 
 ∑
Notícia · Política catalana
Un grup de personalitats i intel·lectuals reclamen un referèndum unilateral el 2017
Aquesta setmana s'ha fet ¬†p√ļblic un manifest en el que es reclama que es celebri un refer√®ndum unilateral d'independ√®ncia l'any vinent. Aix√≠, despr√©s que ho fessin la CUP i Dem√≤crates de Catalunya ara s√≥n un grup de persones del m√≥n intel¬∑lectual, pol√≠tic i cultural d'arreu del pa√≠s que ho reclamen i conviden tota la ciutadania a sumar-s'hi a trav√©s de la seva web.
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
√Ālvaro: "Ser√† ind√≤cil o no ser√†"
En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc √Ālvaro ens diu que "La bona not√≠cia del congr√©s de refundaci√≥ de CDC √©s que les bases han decidit deixar d'actuar d'acord amb el gen convergent de sempre i s'han mostrat rebels, cr√≠tiques, combatives i vives.
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
López: "Cal ser propositius i amb un missatge clar que expliqui que la independència no és una falsa recepta perquè un estat català és perfectament viable ara i aquí;
En un article al Punt Avui el professor de Ciència Política de la UPF,Jaume López, assegura que "Els independentismes, i entre ells el català, reflecteixen la por dels pobles a perdre la seva identitat davant la globalització.
Opinió · Política catalana
Declaració d'independència
Isidre Palmada
Professor
Qu√® necessita una naci√≥ per a ser reconeguda? Que el poble segueixi una direcci√≥ pol√≠tica aut√≤ctona, amb tot i per tot. Servirien, aleshores, les legislacions d'altres, en aquest territori? Solament les consentides pel govern d'aquest pa√≠s. Les altres no les aplicaria ning√ļ.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠