Dimarts, 8 de març del 2011 | 19:08
Opinió · Societat civil
Prou excuses
Alfred Bosch
Portaveu de Barcelona Decideix
Quan va començar l'aventura del referèndum popular sobre la independència a la capital de Catalunya, ara farà més d'un any, es van sentir certes crítiques provinents de sectors nacionalistes. Les reserves venien bàsicament per dues bandes. Primer, els que alertaven que a Barcelona seria impossible celebrar en condicions una consulta d'aquestes característiques, i que per tant seria un fracàs.
 ·
Crònica · Política catalana
Portabella juga fort
Després de la patacada del 28-N, Esquerra encara està digerint els mals resultats i ha ajornat decisions sobre el seu futur a després de les municipals del 22 de maig.
 ·
Crònica · Economia
Madrid legisla, Catalunya paga
El ministre de Foment espanyol compareixia fa uns dies davant la premsa per remarcar la insolidaritat i la poca sensibilitat mediambiental del govern Catalunya, que es negava a posar de la seva butxaca 26 milions d'euros per rebaixar el preu del bitllet de rodalies de Renfe, i donar així compliment a un nou estirabot de l'executiu de Zapatero.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
El què i el com
Diu el Diccionari de la Llengua Catalana que reivindicar significa Alliberar d'una injustícia. I entenc que això és el que es va proposar el Barça quan va decidir omplir la llotja de dones. Reivindicar la injusta situació que el gènere femení viu al món actual. Una decisió que ha aixecat bastanta polseguera.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Com poden les TIC contribuir a un model energètic català més sostenible?
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El panorama internacional està sacsejat. La zona del Pròxim Orient està esdevenint un autèntic polvorí. Les demandes de democràcia, de llibertat i de la fi dels règims autoritaris i opressors que governen a la regió estan provocant canvis i accelerant els esdeveniments.
 ·
Crònica · Unió europea
El govern presenta els números a Brussel·les
Xavier Ferrer
Economista i politòleg
Com sabem, Catalunya va canviar de govern amb les eleccions de novembre passat.
Opinió · Política
L'exemple gal·lès
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir
 ·
Notícia · Euskal Herria
Marlaska nega als detinguts el protocol per evitar tortures
El jutge de l'Audiència nacional espanyola, Fernando Grande Marlaska, va negar ahir, com és habitual en ell, la sol·licitud formulada per l'advocat dels quatre detinguts acusats de pertànyer a ETA per a l'aplicació de l'habeas corpus i la posada en marxa del protocol per evitar tortures.
 ·
Notícia
Quin és el catalanisme que encara no coneixem?
Encara ens queda alguna cosa per aprendre sobre el catalanisme? Sobre les fites a que ha d'aspirar? Sobre les seves vicissituds? La resposta, atenent a la plataforma Sobirania i Justícia, és que sí. I que cal, a més, fer conèixer aquestes ombres dins el moviment nacionalista català.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "Sarcàsticament, podríem dir que cada vegada hi ha més independentistes... contra la independència"
 ·
Recull de premsa · Política
Josep M. Pasqual: "Si es continua així, es convertirà el terme 'independentista' en sinònim de desequilibrat i malversador"
 ·
L'acudit · Política
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí