Divendres, 15 de maig del 2015 | 19:28
Opinió
Diari de campanya d'un republicà. Igualtat
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Una de les paraules màgiques dels revolucionaris francesos va ser igualtat. En aquells moments, finals del segle XVIII, la igualtat que reclamava la burgesia revolucionària no anava més enllà de la reivindicació de la igualtat legal, el trencament de la societat estamental per tal que tothom hagués de respondre davant els mateixos tribunals.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
ANC: de Cardona al 27-S
Des del Col·lectiu Joan Crexell, com hem dit tantes altres vegades, creiem que amb intel·ligència i consens hauria sigut millor prorrogar l'actual mandat de l'ANC fins al 27-S. Els seus principals actius han fet una feina ben feta i han convertit l'ANC en la punta de llança de la reivindicació nacional, així com també han sabut col·locar al seu darrere tota la bona gent sobiranista del país que prioritza assolir la llibertat nacional per tal de solucionar els reptes i la justícia social que tenim pendents.
Opinió
La lliçó de l'SNP
Sara Prim
Periodista
Al Regne Unit, fins no fa gaire, el nacionalisme no venia. Era un eslògan que no convencia, ni tan sols als escocesos. El nacionalisme era un concepte rònec, antic, sovint associat a caps massa rapats i a vegades massa buits; feia pensar en la vella política, en debats ja superats, en un cert parroquianisme de poble on els ramats no eren només d'ovelles.
Notícia
L'Anuari de Mèdia.cat destapa l'opacitat dels comptes de Societat Civil Catalana
L'Anuari crític de periodisme del Grup Ramon Barnils ha tornat ala càrrega enguany amb  24 reportatges d'investigació on s'hi destaquen les opacitats dels comptes de Societat Civil Catalana (SCC), les connexions amb la màfia siciliana de quatre filials de Gas Natural i l'alarmant destrucció d'ocupació pública al País Valencià, entre d'altres.
Notícia
Carta de comiat de l'ANC de Carme Forcadell, presidenta en funcions
L'actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en funcions, Carme Forcadell, s'ha acomiadat de tots els membres i socis de l'entitat amb un escrit on hi agraeix el temps dedicat a l'entitat i on hi anima tothom a continuar treballant per la independència.
Recull de premsa
Culla: "La candidatura de Colau inclou ICV, que ha governat ininterrompudament a Barcelona durant 32 anys"
"La Barcelona actual, incloses les seves fractures, els seus dèficits [...], és filla moltíssim més d'aquesta trentena llarga d'anys de majories d'esquerres que de l'únic mandat convergent".
Recull de premsa
Álvaro: "El neocentralisme necessita trencar la columna vertebral de l'idioma per mirar de provocar el conflicte civil"
"El que fa Rajoy --no pas Wert com si jugués solet-- és aplicar un projecte molt ben pensat als laboratoris de la FAES. [...] L'objectiu: extirpar tot allò que converteix Catalunya en un territori anòmal dins l'Estat i anar-lo reconfigurant com una mena de segona València".
Crònica · Política
Wert, la darrera empenta al sobiranisme
Jose Ignacio Wert ha decidit aquesta setmana que no accepta més l'Estat de les autonomies, el mateix Estat que va acordar derivar les competències en ensenyament a les comunidades autónomas. Al més pur estil castizo, ha agafat el bou per les banyes i s'ha torejat els acords nascuts de la vella trampa de la transició en afirmar que el castellà viu la mateixa situació a Catalunya que el català durant el franquisme.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí